Zo vlak voor kerst rijdt Joris Linssen weer door heel Nederland: met de vraag wie wil jij in het licht zetten? Op kerstavond landt hij in Dokkum en Den Bosch. Bij de prachtig verlichte kerstbomen heeft hij hartverwarmende, lieve en ontroerende ontmoetingen.

Presentator Joris Linssen brengt in het programma mensen samen met het delen van tientallen verhalen over hoop en liefde. Bijzondere personen die allemaal een plekje in zijn kerstboom krijgen. Op kerstavond zullen de bomen in het volle licht worden gezet: het is kerst!

Kom langs in Den Bosch

Joris’ kerstboom is een ware traditie en is voor vele een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en is de plek voor hoopvolle verhalen en om stil te staan bij bijzondere personen. In het veertiende seizoen zet Joris’ kerstboom het Brabantse Den Bosch vanaf De Parade op zondag 10, donderdag 14 en vrijdag 15 december in het licht. Net als andere jaren kunnen belangstellenden een foto van een dierbaar persoon in de boom hangen. 

In het licht

In de dagelijkse afleveringen brengt Joris onder andere een bezoek aan Marianne, zij zet haar dochter in het licht die omkwam bij het vliegongeluk in Tripoli. Ze vertelt hoe deze tragedie haar leven veranderde en onverwacht een nieuw pad opende. De 10-jarige Cem wordt in het licht gezet omdat hij geld inzamelde voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. 

Arnoud wil zijn reddende engel Damiaan bedanken. Na een mislukte parachutesprong verleent Damiaan eerste hulp en redt het leven van Arnoud. Ook Rosanne is te zien, voor haar hebben de paarden op de zorgboerderij en speciaal haar hondje Mattie een bijzondere betekenis. Na een donkere periode in haar leven geven de dieren haar het vertrouwen dat ze er mag zijn.

Lees ook

Joris’ kerstboom is er elke werkdag van maandag 18 t/m vrijdag 23 december om 19.00 uur te zien en de lange kerstspecial is op zaterdag 24 december om 19.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.