Een ware traditie in december: Joris Linssen rijdt dwars door Nederland om bijzondere personen in het licht te zetten. Voordat 18 december het nieuwe seizoen van Joris’ kerstboom begint, blikken we terug op de meest bijzondere momenten van het vorige seizoen.

Joris spreekt de buurvrouw van de vermiste Riemer (12)

21 oktober 2022 was een gitzwarte dag. Een aanvaring tussen een veerboot en een watertaxi resulteerde in een tragisch drama, waarbij twee mensen om het leven kwamen. De 12-jarige Riemer, die een dagje op pad was met zijn vader, raakte vermist. Tot op de dag van vandaag is hij niet gevonden. 

'Lieve Riemer, waar je ook bent, we vergeten je niet'

De buurvrouw van de 12-jarige Riemer

In Joris' kerstboom raakt Joris aan de praat met Riemers buurvrouw. 'Hij was een vriendje van onze kleinkinderen,' vertelt ze. De situatie blijft onwerkelijk voor haar. 'Dit kan gewoon niet.' Emotioneel zet ze Riemer in het licht: 'Lieve Riemer, waar je ook bent, we vergeten je niet.' 

Lees meer

Joris' kerstboom Riemer
2 min 2 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Joris' kerstboom - Riemer

Feite vertelt openhartig over zijn gokverslaving

In Arnhem spreekt Joris met Feite, die op zijn zestiende verslaafd raakte aan gokken. Hij had toen al een relatie met Dorien. Zij wist er destijds niet van, totdat Feite het aan haar opbiechtte. Dorien besloot bij hem te blijven. Op een gegeven moment liep de verslaving uit de hand, zo erg dat Feite suïcidaal werd.

'Ik hield en hou nog steeds van hem'

Dorien over haar man Feite, die kampte met een gokverslaving

Ook toen bleef Dorien bij hem. ‘Hij ís niet zijn gokverslaving, hij hééft een gokverslaving,' vertelt ze. 'Van Feite hield ik en hou ik nog steeds.’ Feite is zijn vrouw daar dankbaar voor en wil haar daarom in het licht zetten.  ‘Voor al die jaren dat je mijn liefste bent. En dat je ondanks alle shit gewoon bent gebleven.’ 

Lees meer

Feite
4 min 10 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Joris' kerstboom - Feite en Dorien

Joris spreekt nabestaanden van Marianne Vaatstra

Na een avondje uit op Koninginnedag in 1999, fietste Marianne Vaatstra nietsvermoedend naar huis. Daar kwam ze nooit aan; ze werd van haar fiets getrokken en vermoord. Pas jaren later werd de dader gepakt. 

'Als je Brothers in Arms van Dire Straits hoort, dan denk je aan haar'

De zus van Marianne Vaatstra

In Dokkum spreekt Joris de zus en het nichtje van Marianne. Zij denken nog veel aan haar, onder andere door bepaalde muziek. 'Brothers in Arms van Dire Straits vond zij zelf zo mooi. Als je dat liedje hoort, dan denk je eraan.' Samen zetten ze hun dierbare Marianne in het licht. 

Lees meer

Nabestaanden Marianne Vaatstra
3 min 3 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Joris' kerstboom - Marianne Vaatstra

Wanneer start Joris' kerstboom weer?

Vanaf 18 december is Joris' kerstboom weer te zien. Kun je niet wachten? Lees dan meer verhalen uit eerdere seizoenen.

Meer verhalen van Joris' kerstboom

Meld je aan

Wie wil jij in het licht zetten en een bijzonder plekje in Joris' kerstboom geven? 

Joris Linssen - Joris' kerstboom