De kamerplant heeft meer functies dan het opvrolijken van jouw huis. Het blijkt zelfs een heel nuttig decoratiestuk. Benieuwd naar de effecten van jouw kamerplant? Je leest het hier! 

Groen heeft een onwijs positief effect op het cortisol gehalte. Cortisol, beter bekend als het stresshormoon, wordt namelijk lager in een groene omgeving. Hiervoor hoef je geen hele jungle na te bootsen. Slechts een paar plantjes zijn al bewezen goed tegen de stress, zo blijkt uit een Japans onderzoek in 2009 ‘De fysiologische effecten van Shinrin-yoku'. De bloeddruk en hartslag worden ook lager. 

Wonderen? 

Maar kamerplanten doen mogelijk nog meer dan het stresshormoon verlagen. Verschillende tuincentra beweren namelijk dat kamerplanten je huis zuiveren van giftige stoffen. Keuringsdienst van waarde duikt in de wereld van de luchtzuiverende kamerplanten. Kunnen ze inderdaad wonderen verrichten? Meer weten hierover?

Bekijk hier de aflevering

Aan de slag!

Wil jij direct aan de slag met groen in jouw huis? Hier hebben wij een top 3 van de leukste ‘do-it-yourself'-plantenbakken.  

1. Van blik naar plantenbak 

Kijk hier hoe BinnensteBuiten een blik tonijn omtovert in een hippe plantenbak. De enige dingen die je hiervoor nodig hebt zijn wasknijpers en een blik! 

2. Tover een oude slabak om in plantenhanger 

Heb je nog een oude (sla)bak liggen? Dan is deze plantenhanger misschien iets om na te maken. 

3. Lege flacons? Prachtige plantenhanger

Gooi jij met regelmaat lege flacons weg? Zonde! Je kan er deze hippe plantenhanger van maken.