Kaaseters opgelet! Eet jij wel eens Emmentaler kaas? Dan wil je deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde niet missen.

Nederlanders zijn gek op kaas. We eten gemiddeld zo’n 17 kilo kaas per persoon per jaar, zo blijkt uit cijfers van ZuivelOnline. Keuringsdienst van Waarde duikt in deze kaasgekte. Zij doen onderzoek naar de bekende Emmentaler. Een kaas met vele nationaliteiten. Wat blijkt... Heet de kaas alleen Emmentaler, dan blijkt er iets niet helemaal te kloppen. 

 

Meer weten hierover? Bekijk dan de aflevering van donderdag 30 september om 20.25 bij KRO-NCRV op NPO3. 

Heerlijk recept

Ondertussen zin gekregen in een blokje kaas? Culinair expert Alain Caron gaat in een uitzending van BinnensteBuiten langs bij de gepassioneerde kaasmaker Martin Schyns. Hij heeft een natuurkaas ontwikkeld met bijzondere appelstroopkorst. Op unieke wijze laat hij zijn natuurkaas rijpen, waardoor er geen chemische kaascoating omheen hoeft. Bekijk hier zijn kaas en een heerlijk recept!