Nederlandse supers en bakkers liggen boordevol brood met allerlei chique Franse namen. Pain Boulogne en pain Batard bijvoorbeeld. Broodnodig onderzoek van de Keuringsdienst concludeerde dat dit brood verre van Frans is. Wil je echt Frans brood maken? Dat kan met dit (simpele) recept van bakker Issa Niemeijer.
Pain uit de supermarkt blijkt helemaal niet zo Frans
Als je de verpakking van een pain Boulogne of pain Batard uit de supermarkt bekijkt zie je een waslijst aan ingrediënten. Dit terwijl authentiek Frans brood maar vier ingrediënten bevat. Het lijkt zo simpel. Maar goed Frans brood maken, hoe doe je dat?
Issa Niemeijer weet hoe je Frans brood bakt
In de Keuringsdienst van waarde-uitzending over Frans brood gaan we langs bij Issa Niemeijer. Want als er iemand weet hoe je goede Franse broden bakt is hij het wel. Bakker Issa Niemeijer bakt al jaren Franse broden in zijn eigen bakkerij volgens traditioneel recept.
Over smaak valt niet te twisten
‘Als kind vond ik een Nederlands brood heel erg lekker, maar hoe meer je smaak zich ontwikkelt, hoe meer je die verschillen gaat zien. Als je eenmaal gewend bent aan Frans brood, is Nederlands supermarktbrood soms best moeilijk om te eten,’ aldus bakker Issa Niemeijer.