Witlof: we kennen het allemaal met een kaassausje eroverheen of als salade. Maar wat kun je er nog meer mee? Heel erg veel, dus! Met deze verrassende recepten laat jij jouw witlof niet meer in de hoek van je koelkastla liggen. Kijk je mee?

Koken met de ingrediënten die je meekrijgt

In Kook van jou kookt Yvon Jaspers samen met mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank een maaltijd voor iemand die zij willen bedanken. Bij de Voedselbank kun je niet altijd kiezen met welke producten je kookt. Je kookt met de producten die er op dat moment aanwezig zijn. Zo kan het voorkomen dat je producten meekrijgt die je normaal gesproken niet snel zou kiezen.

Witlof is nu typisch zo'n hartstikke veelzijdig product, waar niet iedereen zo snel mee kookt. Om je te inspireren, hebben we de leukste recepten van de BinnensteBuiten-chefs op een rijtje gezet. Van kroket tot wrap!

Witlof kroketten

Chef Ramon Brugman verpakt de populaire kroket letterlijk in een nieuw jasje met een vulling van witlof en ham. Eet je vega? Denk dan aan vegetarische hamblokjes. Ramon combineert de kroketten met zelfgemaakte frietjes en mayonaise, maar ze zijn op zichzelf ook al heerlijk als borrelhap.

witlof recepten kroketten

Witlof stamppot

Witlof is niet de eerste groente waar je misschien aan denkt voor een stamppot. Dat maakt 'm niet minder geschikt! Chef Sharon de Miranda laat zien hoe verrassend lekker witlof en aardappelen met maïs en gorgonzola matchen.

Witlofstamppot

Witlof in een Hindoestaanse wrap

Culinair expert Alain Caron maakt zijn eigen vulling bij een Hindoestaanse wrap die niet zou misstaan in de foodtruck die hij bezoekt. Met witlof en asperges geeft hij er een Frans tintje aan. 

witlof recepten hindoestaanse wrap

Witlof quiche

Dit maaltje is met een klein budget ook erg goed op tafel te zetten! Chef Ramon Brugman laat zien hoe je met zes stronken witlof en nog een paar andere ingrediënten een verrukkelijke quiche maakt. Ook laat hij zien hoe je zelf deeg maakt; dat is natuurlijk optioneel.

witlofquiche seizoensgroente binnenstebuiten

De verhalen en recepten van Kook van jou

Het hele seizoen van Kook van jou is nu te zien op NPO Start. Op zoek naar meer recepten en mooie verhalen? Die vind je op de programmapagina van Kook van jou.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Keuringsdienst van waarde - kombucha