Dit zijn de vijf langstlopende crime series bij KRO-NCRV Crime

KRO-NCRV Crime is dé koning van crime films en series. Elke week geniet je van de spannendste detectives, thrillers en misdaadseries. Welke crime series spannen de kroon en lijken eindeloos door te gaan? We zetten de vijf langstlopende series voor je op een rij! 

5. Endeavour Morse 

Oxford wemelt van de criminaliteit. Daarom staan rechercheurs Thursday, Morse en Strange klaar om samen de gruwelijkste misdrijven in het Engelse stadje op te lossen. De zenuwslopende detectiveserie maakt in 2012 voor het eerst zijn debuut en weet met een totaal van negen seizoenen de harten van kijkers over de hele wereld te veroveren. 

4. Beck  

Deze Zweedse misdaadserie was in 1997 voor het eerst te zien op de Zweedse televisie, waarna hij na enige tijd ook internationaal terrein boekte. Martin Beck, inspecteur bij de Zweedse moordbrigade, is een intelligente speurder en weet als geen ander moordzaken op te lossen. Met tien seizoenen is de misdaadserie één van de langslopende crime series bij KRO-NCRV Crime. 

Endeavour Morse serie 9
Beck Season 08_crime_1

3. Vera 

Al twaalf seizoenen lang onderzoekt Vera Stanhope in de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland misdaden, die enkel zij kan oplossen. In 2011 verscheen de Britse misdaadserie voor het eerst op de Engelse buis, eenmaal op de Nederlandse televisie bleek de serie onder de ware crime liefhebbers ook hier favoriet. 

2. Midsomer Murders 

Deze Britse crime serie speelt zich af in het fictieve Engelse graafschap Midsomer, waar detective chief inspector Barnaby samen met zijn assistent de meest lugubere moorden oplost. De bloedstollende misdaadserie was in 1997 voor het eerst te zien in het Verenigd Koninkrijk en is nu ook in Nederland een heuse publieksfavoriet: met 23 seizoenen lijkt er geen einde aan de gruwelmisdaden te komen. 

vera_ep4_28.jpg
Midsomer Murders S23

1. Silent Witness 

In 1996 verscheen de Britse crime serie Silent Witness voor het eerst op de Engelse buis. Nu, ruim 27 jaar later, is de serie nog steeds een knallende hit. We volgen het verhaal van forensisch patholoog Nikki Alexander in Londen, die door de gevaarlijke koers die ze vaart herhaaldelijk in de problemen lijkt te komen. Met een totaal van 26 seizoenen kroont de misdaadserie zich tot de nummer één langstlopende crime serie bij KRO-NCRV Crime.

Detectives Silent Witness
Silent Witness

KRO-NCRV Crime gemist?

KRO-NCRV is de koning van crime films en series. Elke week kun jij op NPO 1, 2 en 3 weer genieten van klassieke detectives, (psychologische) thrillers en misdaadseries! Je favoriete crime serie terugkijken?

Lees ook: