Met hart en ziel is weer terug van weggeweest! Op zaterdag 12 september trappen we het nieuwe seizoen af vanaf een opmerkelijke locatie: midden tussen de koeien.

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus dwong kerken een andere invulling te geven aan hun kerkdiensten. Dus werd door het hele land het roer volledig omgegooid en begonnen veel kerken en parochies met online vieringen via livestreams.

Na een lange tijd van enkel online samenkomen, gaat een deel van de kerken in Nederland weer open. Maar omdat er slechts plaats is voor een bepaald aantal kerkgangers, is nog lang niet iedereen op zondag welkom in kerkgebouwen. Bovendien mag er niet gezongen worden, voor veel mensen misschien wel het grootste gemis. 

Openluchtdienst 

De Hervormde Gemeente in Barneveld heeft hier een creatieve oplossing voor gevonden: een openluchtdienst. Elke zondag komen honderden mensen in een weiland in Barneveld bij elkaar om samen de kerkdienst te vieren én te zingen. 

Presentator Jos van Oord neemt een kijkje en ontmoet hier Ans Vos, één van de enthousiaste vrijwilligers die zich Met hart en ziel inzet voor deze nieuwe manier van kerk-zijn.