Thomas Panterpoes: “De modewereld bleek toch niet helemaal mijn ding.”

In Niek zoekt werk is er elke week een nieuwe influencer te gast die samen met presentator Niek Roozen voor een dag aan de slag gaat bij een bijzondere en goedbetaalde mbo-baan. Deze week gaat influencer en junior stylist Thomas Drinkenburg – ook wel bekend onder zijn befaamde naam Panterpoes - de uitdaging aan bij de Brandweer. Thomas: “Ik wil graag een uitdaging aan, iets wat je totaal niet bij mij zou verwachten.” 

Als kind wilde Thomas Panterpoes graag kapper worden. Al sinds zijn derde is hij bezig met het vlechten van het haar van zijn zus en hield hij van alles wat met schoonheid te maken heeft. Hij groeide op in Wijchen, vlak bij Nijmegen en deed de mbo-opleiding Fashion design & Junior stylist in Den Bosch. De kinderwens van kapper ruilde hij in voor de modewereld maar deze viel in de praktijk tegen. “De Amsterdamse modewereld bleek toch niet helemaal mijn ding,” vertelt Thomas. “Ik liep stage bij een grote modeontwerper die met veel bekende sterren werkt. In de eerste paar weken heb ik een jurk ontworpen voor grote internationale artiest, dat was heel vet. Verder werd je daar vooral uitgebuit, er werd niet menselijk met je omgegaan. Er was ook een groot verschil tussen de behandeling van mbo- en hbo-stagiaires. Ik kwam daar om dingen te naaien en ik kreeg vaak de schoonmaakklusjes. De andere stagiaire niet.” 

Ik kreeg vaak de schoonmaakklusjes. De andere stagiaire niet.

Thomas heeft ook gezien hoe zwaar het is om een eigen onderneming te hebben en heeft besloten dat hij dat op dit moment nog niet wil: “Ik maak nu jurken en deel deze samen met stylingtips op mijn TikTok kanaal. Dat past voor nu beter bij mij.”  

Zijn kanaal op TikTok begon vanuit een coronaverveling en groeide uit tot zijn huidige bron van inkomsten. Wat Thomas belangrijk vindt om zijn volgers mee te geven: “Kies altijd eerst voor jezelf en houd van jezelf.” Negatieve reacties op zijn filmpjes doen hem niet zoveel. “Ik heb mijn hele leven negatieve dingen over mij heen gekregen omdat ik vroeger ben gepest toen ik jong was. Nu heb ik het een plekje gegeven en omgetoverd tot iets positiefs.” 

Wil je zien hoe Thomas Panterpoes samen met Niek Roozen een brand blust met de brandweer? Kijk dan naar de derde aflevering van Niek zoekt werk op het YouTube kanaal van NPO 3.