Woensdag 27 september is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Spoorloos te zien. Wat kunnen we verwachten van de komende zes afleveringen? 

Adriana hoort eindelijk wie haar vader was/is

Wo 25 okt 21.30 uur NPO1

Niets is onmogelijk. Na jaren en jaren tevergeefs zoeken, is het gelukt: de 93-jarige Adriana krijgt eindelijk de naam én een foto van haar vader. Als haar moeder overlijdt, is Adriana nog maar negen jaar en kan niemand haar vertellen wie haar heeft verwekt. Derk legt uit hoe het uiteindelijk toch is gelukt om hem op te sporen. Jetske brengt niet alleen het goede nieuws, maar neemt ook enkele familieleden mee voor Adriana.

Het verhaal van de Argentijnse ‘baby 115’

Wo 1 nov 21.25 uur NPO1

Tien jaar geleden staat het leven van de in Twente wonende Ana opeens compleet op zijn kop. Ze krijgt een telefoontje vanuit Buenos Aires dat haar vader en moeder niet haar biologische ouders zijn. Ze blijkt als baby door de Argentijnse junta geroofd te zijn. Al die jaren vertelt ze bijna niemand over haar geheim. Nu reist ze samen met Derk naar haar geboorteland om voor het eerst haar verhaal te doen. Ze hoopt dat meer toenmalig geroofde kinderen zich herkennen en alsnog herenigd kunnen worden met hun biologische familie.

Yine geconfronteerd met tragische levens

Wo 18 okt 21.30 uur NPO1

Yine is geboren in de Dominicaanse Republiek. Na de scheiding van haar ouders, krijgt haar vader met zijn nieuwe vrouw een gezin met twee kinderen. Yine ziet deze kinderen bij het sterfbed van hun vader, maar daarna nooit meer. Yine komt via Curaçao in Nederland terecht. Hier probeert ze via de halfzussen van haar vader uit te vinden waar haar halfzus en halfbroer zijn gebleven. Niemand lijkt iets te weten. Derk reist naar de Dominicaanse Republiek en ontdekt dat het ware verhaal soms gruwelijk tragisch kan zijn.

Jolanda kan toch terug naar haar roots

Wo 11 okt 21.30 uur NPO1

Jolanda's Turkse vader Yusuf kwam als gastarbeider naar Nederland en kreeg een relatie met de Haagse Jopie. Kort na de bevalling vertrekt Yusuf. Jopie blijft met een gebroken hart achter en geeft haar dochter Jolanda weinig informatie over diens biologische vader. Nadat een oproep in Spoorloos geen bruikbare tips oplevert, zoekt Jolanda met een expert verder via DNA-databanken. En dan blijkt dat haar vader heel dichtbij is geweest...

Ernesto wil de waarheid weten

Wo 4 okt 21.30 uur NPO1

Ernesto wordt geboren op de Dominicaanse Republiek en groeit op bij de familie van zijn vader. Zijn moeder verdwijnt al uit beeld als Ernesto nog maar een baby is en zijn oma is grotendeels verantwoordelijk voor z'n opvoeding. Ernesto belandt in Nederland, maar komt toch vaak terug in zijn geboorteland. Waar hij, op vragen over zijn biologische moeder, altijd verschillende verhalen te horen krijgt. Derk duikt in deze familiegeschiedenis en gaat op zoek naar Ernesto's moeder én de waarheid.

Marina hoopt haar broer en zussen terug te vinden

Wo 27 september 21.30 uur NPO1

Als klein meisje komt Marina, na een familiedrama, in een kindertehuis terecht. Haar twee oudere zussen zijn bij haar, maar haar broer komt in een ander tehuis terecht. Nadat Marina bij een Nederlands pleeggezin kan blijven wonen, wordt het contact met haar zussen plotseling, om onduidelijke redenen, verbroken. Samen met Jetske reist ze nu, ruim 40 jaar later, naar Berlijn en hoopt ze haar zussen en broer weer terug te vinden…

Spoorloos

Spoorloos richt zich op verwanten die elkaar uit het oog verloren zijn of zelfs nog nooit hebben ontmoet. 

Derk en Jetske van Spoorloos op Schiphol