Minister van Oplossingen

De minister van Oplossingen is een initiatief van het programma Spraakmakers. Een door het programma verkozen ‘minister’ gaat op zoek naar uitvoerbare oplossingen voor grote maatschappelijke problemen. Op deze pagina lees en luister je alles over ons laatste project. Van het probleem, tot aan de oplossing.

Artikelen

Wie is de Minister van Oplossingen?

Nienke Meijer is bestuurder en toezichthouder en 'minister van Oplossingen' bij het programma Spraakmakers. In deze rol pakt ze samen met de redactie grote maatschappelijke problemen aan met concrete en uitvoerbare oplossingen. 

Heb jij ideeën die kunnen bijdragen aan de oplossing? Mail ze naar spraakmakers@kro-ncrv.nl o.v.v. minister van Oplossingen.

Nienke Meijer Minister van oplossingen

 

Mbo-studenten metaal onder druk 

Het aantal jongeren dat kampt met ernstige mentale problemen is de afgelopen jaren verdubbeld. Veel van deze jongeren zijn student op het mbo en de druk op hen wordt steeds groter. Daarom gaat de 'minister van Oplossingen' de komende tijd op zoek naar oplossingen om de mentale problemen van jongeren te repareren én te voorkomen. "Deze jongeren zijn onze toekomst, maar ze hebben last van de problemen die wij met zijn allen hebben veroorzaakt."

Lees verder

anp_mbo-studenten.jpg