Faalangst, geldzorgen, stress, vermoeidheid, eenzaamheid, prestatiedruk: het aantal jongeren met mentale problemen is de afgelopen jaren verdubbeld. Ook mbo-studenten merken dit en Spraakmakers is benieuwd wat jij nodig hebt om je mentaal beter te voelen.

Heb je meer geld nodig om je studie te kunnen betalen? Heb je hulp nodig bij het plannen van je schoolwerk? Zou je makkelijker met je studiegenoten over metalen problemen willen praten? Kortom: wat heb jij nodig om je mentaal beter te voelen? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Komende tijd besteden we veel aandacht aan dit onderwerp in ons radioprogramma. Zo zijn we woensdag live vanuit ROC Mondriaan in Den Haag.

Wat heb jij nodig om je mentaal beter te voelen?

Bedankt dat je met ons wilde delen wat jij nodig hebt om je mentaal beter te voelen. We verzamelen alle ideeën om tot een oplossing te komen voor jou en alle mbo-studenten in Nederland. Houd voor meer berichten over dit thema deze pagina in de gaten en als je in contact wil komen met de redactie mail dan naar spraakmakers@kro-ncrv.nl

Waarom aandacht voor mbo-studenten?

Dat mbo'ers weer beter in hun vel zitten, dat is het doel van een nieuwe campagne van de minister van Oplossingen, een initiatief van Spraakmakers. Nienke Meijer vertolkt deze rol; ze is aangedragen door de luisteraars van ons radioprogramma. Meijer is in het dagelijks leven bestuurder en toezichthouder.

Als minister van Oplossingen pakt ze samen met de redactie grote maatschappelijke problemen aan met concrete en uitvoerbare oplossingen. Zoals nu de mentale gesteldheid van mbo-studenten. Komende maanden zul je regelmatig thema-uitzendingen en interviews over dit onderwerp horen. 

Heb jij ideeën die kunnen bijdragen aan de oplossing? Mail ze naar spraakmakers@kro-ncrv.nl o.v.v. minister van Oplossingen.