De politie heeft een speciale chat voor jongeren. Er is kritiek op de politie, omdat ze regelmatig aan 'victimblaming' doen, maar laat je daardoor niet uit het veld slaan.
Je kunt de website van de politie checken en privé vragen stellen:
Vraag het de politie is speciaal voor jongeren https://www.vraaghetdepolitie.nl/dwang-en-seks/chantage/wat-kan-ik-doen-tegen-sextortion.html Je krijgt tips wat je kunt doen tegen sextortion. Sextortion is afpersing met een seksueel getinte foto of video. Je kunt bovendien ook privé met de politie chatten.
Wil je direct aangifte doen en je foto van het internet af?
Bel dan met de politie 0900-8844 en vraag naar de zedenpolitie die zijn gespecialiseerd in deze zaken. Check: https://www.politie.nl/informatie/ik-wil-aangifte-doen.html
Je kunt ook contact opnemen met SOS, Stop Online Shaming. https://www.stoponlineshaming.org/ Zij voeren collectieve en strategische rechtszaken. Ze proberen privacy-inbreuken en online onrechtmatige uitingen zo snel mogelijk offline te krijgen. Ze willen voorkomen dat dergelijke content opnieuw online wordt aangeboden. Ze proberen de daders op te sporen zodat ze zich niet kunnen verschuilen achter valse namen of anonimiteit.