Wereldwijd zitten veel scholieren thuis. Toch stromen de huiswerkopdrachten binnen en moet de kennis worden bijgespijkerd. Om zijn medeleerlingen op weg te helpen reikt deze slimme 16-jarige een helpende hand. Met zijn geniale wiskunde-brein geeft hij uitleg via TikTok, met succes!

Alexis Loveraz

Zijn bereik is groot

Misschien behoorde jij zelf tot de groep genialen die wiskunde direct begreep, maar voor velen is het een blok aan het been. De helpende hand van Alexis Loveraz wordt dankbaar aangenomen. Hij heeft inmiddels 650.000 volgers die blij zijn met de lessen van de whizzkid.

@alexis_loveraz

Doing SAT Math Problems, will be doing basic to complex problems! Stay tuned for more! ##sat ##college ##1600 ##democracyprep ##algebra ##fyp ##ap

♬ original sound - alexis_loveraz

Kennis delen

De gemiddelde tiener gebruikt het medium om dansvideo's te delen of grappige filmpjes te maken. De moeder van Alexis heeft op de actie van haar zoon gereageerd en is ontzettend trots. "Ik ben zó enthousiast dat hij dit doet!" Op de vraag waarom de tiener deze lessen deelt reageert hij, "mijn eigen kennis, die wil ik graag delen met anderen." Zijn volgers zijn lovend. Volgens de reacties is de uitleg van dit jonge wiskundebrein beter dan die van hun eigen leraar én krijgt hij het voor elkaar dat het leerlingen lukt de meest ingewikkelde algebra vergelijkingen op te lossen. 

Toenemende verschillen

Waar in Nederland de scholen weer voorzichtig opstarten, zijn in Amerika de deuren voorlopig potdicht. Het levert hevige polarisatie discussies op. Voor veel kinderen is juist de schoolomgeving een veilige plek. Wat de impact zal zijn van het sluiten van scholen, daar is voorlopig nog geen antwoord op, maar de zorgen zijn groot. Er heerst een angst dat de kansverschillen tussen kinderen uit verschillende milieu's nog verder zullen groeien. 

En hoewel je volgens The American Dream alles kunt bereiken - mits je er maar hard genoeg voor werkt - is het de vraag of dat ook geldt op het moment dat scholen de deuren sluiten... Maar gelukkig zijn er lichtpuntjes zoals deze Alexis. Zijn TikTok lessen zijn voor (bijna) iedereen toegankelijk. Dan hoeven we de stelling van Pythagoras in ieder geval niet te vergeten.