Heb je dit gezien? In het Engelse Yorkshire zat tientallen mensen zaten vast pub na hevige sneeuwval. Ze trotseerden de kou om te gaan genieten van een avond livemuziek onder het genot van wat drankjes. Het klinkt als een scène uit een kerstfilm, maar dat was het niet. Lees hieronder hoe het zit.

Drie dagen opgesloten in de pub door sneeuw :"Het was als een logeerpartijtje voor volwassenen!"

Het was een koude vrijdag avond in het Engelse Yorkshire. Buiten waaide de wind en in de Tan Hill Inn pub was het gezellig druk. Mensen dansten en wiegden mee in de muziekzaal van de pub op de rockcover van 'Wonderwall'. Meer dan honderd kaartjes waren verkocht voor het optreden van de Oasis-tributeband, Noasis, in de Tan Hill Inn. Slechts 61 mensen trotseerden het koude weer en voor hen liep de avond anders dan gedacht.

Het sneeuwde, sneeuwde en sneeuwde. Door storm Arwen viel er een dik pak sneeuw in de regio waar de pub lag. Tienduizenden mensen kwamen zonder stroom te zitten en de gasten in de pub zaten ingesloten door de hoge sneeuw. Er zat niets anders op dan te blijven. "Het was iets mentaals, je deed de deur open en kon zien hoe hoog de sneeuw was", zei Becky Longthorp, die twee uur van haar huis had gereisd om naar de band te kijken bij BuzzFeed News. "We hadden ook gedronken, dus het voelde desoriënterend. Ik had zoiets van: 'Dit is gevaarlijk.'"

Lees ook:

Niet genoeg bedden

De gasten, het personeel en zelfs de band besloten te overnachten om op zaterdagochtend te kunnen vertrekken. Zoals zoveel afgelegen pubs in Engeland heeft de Tan Hill Inn een paar gastenkamers, maar niet voor zoveel mensen. Zo zou Longthorp in een tent kamperen bij de pub, in plaats daarvan moest zij in de kroeg slapen. "De wind had de tent aan flarden gescheurd", zei Longthorp bij BuzzFeed News. "De eerste nacht zaten we misschien met vijftien op de banken. We lagen gewoon waar we konden. Het was als een logeerpartijtje voor volwassenen!"

Toen het weer steeds slechter werd, wist ik dat het een lang weekend zou worden!

Nog langer blijven

Het plan was dat de volgende ochtend iedereen alsnog naar huis zou gaan, maar dat ging niet. "We kwamen op vrijdag aan en toen het weer steeds slechter werd, wist ik dat het een lang weekend zou worden!", aldus zakenman Tom Rigby bij BuzzFeed News. Alle wegen waren bedolven onder de sneeuw, zelfs als je al een weg naar buiten zou kunnen graven, waarschuwden autoriteiten in het gebied dat het nog steeds niet veilig was om te rijden. "Toen we zaterdagochtend wakker werden, dacht ik: wacht even, dit is niet zo leuk", aldus Longthorp.

Wij dronken drie dagen lang stevig

Tijdverdrijf

Iedereen in de pub besefte dat hulp ver weg was. Stroomkabels waren uitgevallen en veel verlaten voertuigen die de wegen blokkeerden, iedereen in de pub besefte dat hulp ver weg was. Om de tijd te doden speelden de gasten bordspellen en kaarten met elkaar, zongen ze karaoke en hielden een trivia-wedstrijd. De band speelde nog een paar deuntjes, maaltijden werden soms gratis verstrekt en de alcohol vloog over de bar, het blijft tenslotte een pub. "Wij dronken drie dagen lang stevig", zei Longthorp. "Ik denk dat de ze waar voor hun geld hebben gekregen."

Een dame zei zelfs: 'Ik wil niet weggaan.'

Familie

Er ontstond in drie dagen tijd een hechte groep. "Het is alsof je met een hele grote groep vrienden komt eten", vertelde eigenaar Nicola Townsend aan de krant Telegraph. "Ze hebben een behoorlijke vriendschap opgebouwd - zoals een grote familie, dat is de beste manier om het te omschrijven. Een dame zei zelfs: 'Ik wil niet weggaan.'"

Heb je dit ook gezien?

De pub is de gasten dankbaar voor de gezellige tijd, zo schrijven ze op de Facebookpagina. "We zullen ALTIJD deze groep geweldige mensen herinneren die samenkwamen, en hopelijk, in uitdagende omstandigheden, genoten van wat we allemaal denken dat een levensveranderende ervaring was", schreef het barpersoneel.

Er gaan al plannen rond voor een reünie volgend jaar, maar dan misschien met meer slaapplekken. Longthorp vond de ervaring heel speciaal: "Iedereen heeft er wel eens aan gedacht om ergens vast te komen zitten. Maar in een kroeg? Hoe cool is dat!"