“Je kunt me kennen van ofwel mijn schrijfwerk ofwel van mijn presentatiewerk.” De altijd goed geklede Splinter Chabot heeft zijn eigen talkshow genaamd Splinter en een goed verkochte debuutroman: ‘Confettiregen’. Hij deelt met ons zijn ergernissen.

Splinter Chabot mokt over zeurende mensen: “Bekijk dingen lekker positief”

Zeurpiet
“Mensen die zeuren en die ergens moeite mee hebben”, begint Splinter. “Dat vind ik sowieso irritant. Ik denk dan: ‘je kunt alles van twee kanten bekijken, bekijk het dan lekker positief’. Want bij heel veel dingen kun je er toch niks meer aan veranderen.”

Lees ook:

Vuilnis buiten zetten 
Splinters tweede ergernis is een veel voorkomende. “Als bij mij thuis de vuilnisbak vol is dan doe ik altijd even alsof ik het niet zie. Want ik vind het verschrikkelijk om dat buiten te moeten leggen”, zegt hij. “Ik weet ook niet waar in mijn wijk ik het zou moeten laten.”

Dat kan ik eigenlijk ook niet

“Zo ook met een stapel kranten”, vervolgt Splinter. “Op een gegeven moment verliezen ze de actualiteit en dan moeten die ook worden weggebracht. Maar ja, dat kan ik eigenlijk ook niet”, mokt hij.

Mollen met M

Spieren verliezen  
Splinter eindigt zijn mokken met iets wat hij “overigens echt héél erg irritant vindt”. “Als je veel sport en je wordt er gespierd van, dat je spieren dan ook weer zo snel verdwijnen als je het eventjes niet doet.” Spieren die als sneeuw voor de zon verdwijnen, herkenbaar! 

 Splinter vindt dat eigenlijk een fout van ons lichaam. “Dat je lichaam niet kan bedenken van, dat slaan we gewoon op. Als je bijvoorbeeld veel boeken koopt, dan blijven die ook liggen. Maar als je dus veel spieren traint, dan blijven die niet in je lichaam zitten. Dat vind ik ongelooflijk irritant, maar voor de rest heb ik geen enkele ergernis”, eindigt Splinter zijn mokken grappend.