Nu wij na drie edities zonder publiek, weer duizenden mensen mogen verwelkomen tijdens het live-evenement aanstaande donderdag 6 april, worden dit jaar meer maatregelen getroffen om The Passion zo toegankelijk mogelijk te maken. Want we vertellen het paasverhaal voor iedereen.

Dit jaar voegt het Bartiméus Fonds zich toe als partner van The Passion, naast de trouwe partners als de Protestantse Kerk in Nederland en Kansfonds. Het Bartiméus Fonds zet zich in voor mensen met een visuele beperking. Samen is gekeken hoe we deze editie van The Passion nog inclusiever kunnen maken.

Maatregelen publiek 

  • Nieuw dit jaar is de blindentribune op het evenemententerrein in Harlingen waar blindentolken live audiodescriptie verzorgen.
  • Voor publiek met een visuele beperking is het terrein voorzien van reflecterende tape, waardoor deze op tijd opgemerkt wordt.
  • Voor publiek dat blind is wordt gebruik gemaakt van geleide lijnen op het terrein, waardoor blindengeleidehonden mee kunnen op het terrein.
  • Er is een mindervalide-vak aanwezig voor mensen in een rolstoel.

Maatregelen live-uitzending

  • The Passion is met audiodescriptie van KRO-NCRV-dj Wouter van der Goes live te horen op NPO Radio 2.
  • The Passion is met o.a. gebarentolk Theo Stoop en Liesbeth Wulffraat te volgen op NPO 1 Extra.

Universeel verhaal over geloof, hoop en liefde

Wij vinden het belangrijk dat dit universele verhaal over geloof, hoop en liefde verteld blijft worden en iedereen aanspreekt. Het verhaal blijkt vandaag de dag nog steeds actueel. In een steeds individualistischere samenleving staan we vaak meer stil bij wat ons verdeelt dan wat ons verbindt. En dat terwijl de behoefte aan saamhorigheid en verbinding juist is toegenomen. We ontwikkelen vanuit de christelijke traditie The Passion, waarin liefde voor je naasten een grote rol speelt. Door de koppeling met maatschappelijke en actuele onderwerpen in de vertelling, verbinden we kijkers uit het hele land met elkaar.

The Passion 2023 wordt vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1, NPO 1 Extra en NPO Radio 2. Passion Talk wordt direct na de live-uitzending uitgezonden op NPO 3. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op donderdag 18 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.