Hebben pinguïns knieën? 5x deze dierenfeitjes ken je vast nog niet

Waarom heeft een giraffe een blauwe tong? En hebben pinguïns knieën? Deze Willem Wever feitjes over dieren ken je vast nog niet.

Waarom heeft een giraffe een blauwe tong?

Wetenschappers weten niet helemaal zeker waarom een giraffe een blauwe tong heeft. Volgens hen zijn er twee mogelijkheden:

  • De tong van een giraffe is blauw, omdat er weinig bloedvaten in zitten. Giraffen eten namelijk bladeren waar lange doornen aan zitten. Met veel bloedvaten in hun tong, zouden giraffen bij elk maaltje flink bloeden.

     
  • In de tong van een giraffe zit melanine. Dat stofje zorgt ervoor dat je bruin wordt als je in de zon ligt. Het beschermt de tong van een giraffe tegen verbranding. 

Hoe vinden katten de weg terug naar huis?

Vertrouwde geuren zorgen ervoor dat katten de weg naar huis makkelijk terugvinden. Ze zien én ruiken waar ze zijn. Maar let op: ben je net verhuisd, dan is het ook voor je kat even wennen om de weg te vinden. Hier lees je meer

 

Hebben pinguïns knieën?

Heb je je dit ooit afgevraagd? Hier is het verlossende antwoord: ja, pinguïns hebben knieën. Ze zitten onder de rand van het verenkleed. Vrij hoog dus. Hier lees je meer weetjes over pinguïns.

Waarom spugen lama's?

Lama's spugen om zichzelf te verdedigen. Maar er zijn meer redenen waarom ze dit doen. Ze laten ermee zien wie de baas is en vechten zo ruzies in de kudde uit. Vrouwtjes geven door te spugen aan dat ze zwanger zijn, of in ieder geval niet zitten te wachten op een liefdesverklaring. Hier lees je wát lama's eigenlijk uitspugen

 

Kunnen vissen ruiken?

Ja, vissen kunnen ruiken. Ze gebruiken hun reukzintuig om eten te vinden, om roofdieren te ontwijken en om andere vissen te herkennen. Lees hier meer.

Alles weten over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief!

keuringsdienst_van_waarde_2023_persfoto_groep_door_stijn_ghijsen.jpg