Op dinsdag 4 oktober is het dierendag. Dé dag om jouw huisdier wat extra tijd en aandacht te geven. In het programma Beestenbrigade staat dierenwelzijn en het zorgen voor dieren en natuur centraal. Heb je nog wat inspiratie nodig om jouw huisdier in het zonnetje te zetten? Boswachter Tim laat drie manieren zien hoe je zelf, of samen met je kind of klas, iets leuks in elkaar kunt knutselen voor jouw dier. En dit met spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt!

Dierendag is natuurlijk niet de enige dag om je huisdier te verwennen. Je kunt zo vaak als je zelf wilt iets leuks doen voor jouw huisdier. De uitgebreide werkbladen en filmpjes van de Do it yourselfs staan op de online kanalen van Zappelin. Leuk en nuttig om te bekijken!  

Bekijk alle Beestenbrigade DIY's

Grabbelton
Tim met grabbelton

1. Tim's Grote Kattengrabbelton

Veel katten spelen graag met hun speelgoed. Al helemaal als ze daar een beloning voor krijgen. Boswachter Tim laat zien hoe je gemakkelijk een grabbelton maakt met oude kranten, een lege doos, lege wc-rollen en kattenbrokjes. 

Bekijk de video

Stappenplan 

Tim met groenteketting
Groenteketting

2. Tim's Groene Groenteketting

Heb jij een cavia of konijn? Tim laat zien hoe je voor jouw huisdier een lekkere en gezonde traktatie maakt. En dat in maar vier stappen! Hang de groenteketting ergens op waar je cavia of konijn er nog nét bij kan. Zo krijgt je huisdier ook nog eens wat extra beweging.

Bekijk de video

Stappenplan

Vogelsnackbar
Vogelsnackbar

3. Tim's Vogelsnackbar

Heb jij geen huisdier, maar wil je toch graag iets doen voor dieren? Daar heeft Tim ook een manier voor. Hij maakt een vogelsnackbar die je gewoon in je tuin of in een boom kunt hangen. Zo doe jij toch wat liefs voor de vogels in je tuin. 

Bekijk de video

Stappenplan

Met deze inspiratie van boswachter Tim kan jij zonder twijfel een leuk speeltje of lekkere traktatie knutselen voor jouw huisdier. Welke DIY maak jij? 

 

Groener doen

KRO-NCRV geeft om de aarde. Met onze programma's, artikelen en acties proberen we de wereld steeds wat groener te maken. Doe je mee?

Boswachter Tim