Dit kun jij doen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Wij zetten de mogelijkheden om hulp te bieden op een rij. 

De hele wereld is geschokt door de ramp in Turkije en Syrië. Een hevige aardbeving heeft meer dan 20 miljoen mensen getroffen. Steden zijn verwoest en tot dit moment zijn al 21 duizend dodelijke slachtoffers geborgen. De verschrikkelijke beelden gaan door merg en been en roepen de vraag op: hoe kan ik helpen? Wij zetten de mogelijkheden om hulp te bieden op een rij.

 

Doneer aan giro 555

Bij zware rampen slaan elf hulporganisaties de handen ineen om gezamenlijk op zoveel mogelijk terreinen hulpt te bieden. Onder andere het Rode Kruis, Save the Children, Kerk in Actie, Unicef, Cordaid, Oxfam Novib en Terre des Hommes zorgen voor onderdak, dekens, warme kleding, voedsel, medische zorg en schoon drinkwater voor mensen die alles zijn verloren.

Geld doneren kan hier

 

Lokale initiatieven

Overal in ons land ontstaan acties om kleding, dekens en andere spullen voor de getroffen gebieden in te zamelen. Particulieren, kerken, moskeeën, scholen: er zijn talloze plekken waar je hulpgoederen naartoe kunt brengen die slachtoffers van de ramp nu hard nodig hebben.

 

Creëer bewustwording

Heel belangrijk: zoek de verbinding op en praat over de ramp in Turkije en Syrië. Door met elkaar te praten ontstaat een gedeelde betrokkenheid waarin mooie initiatieven kunnen opbloeien. Praat ook over de emoties die naar boven komen en probeer van betekenis te kunnen zijn voor hen die persoonlijk betrokken zijn bij de ramp.