In deze aflevering van Zin in morgen vaart Sosha mee met rederij Lampedusa. Tijdens de vaart vertelt Naomi, die gevlucht is uit Oeganda, over het migratieverleden van Amsterdam.

Voor veel mensen is de rol die vluchtelingen en migranten hebben gespeeld in het ontstaan van Amsterdam onbekend. Naomi: 'Ook zij hebben onze hoofdstad opgebouwd tot wat het nu is. Ik wil graag laten zien dat vluchtelingen ook veel positieve dingen met zich meebrengen.'

'Niet lullen maar poetsen!'

Charó Walop, bekend als de Rotterdamse Poetsqueen, maakt duizenden mensen vrolijk met haar schoonmaaktippies via TikTok en Instagram. Daarbij probeert ze haar volgers altijd een hart onder de riem te steken. 'Ik zeg altijd, ieder klusje is er één. Wat vandaag niet lukt, lukt morgen. Ik wil dat mensen trots op zichzelf zijn en dat ze zich fijn voelen.'

Op de tast

Sinds Annemarie Vogel blind werd op haar veertigste, werkt ze met klei. In deze aflevering van Zin in Morgen deelt Annemarie haar verhaal en de wijsheden die ze opdoet tijdens het kneden en vormen van haar kunstwerken.

Schapenwol tussen je tenen

Voordat Max Kitselaar een pelgrimstocht zou lopen, raadde een kennis van hem aan stukjes wol tussen zijn tenen te doen tegen de blaren. En dat werkte! Nu haalt Max regelmatig wol op bij boer Theo, wol die anders weggegooid zou worden. Met de wol maakt Max andere wandelaars blij.

Kijk naar Zin in morgen

Kijk deze aflevering terug via NPO Start

Poetsqueen