De Protestantse Kerk Nederland ondersteunt verschillende bijzondere projecten in het land. Joanne Bijleveld neemt een kijkje bij StekUp en Villa Vrede.

‘Samenleven doe je niet alleen’, zegt de Protestantse Kerk Nederland. Omdat ze geloven in delen, dichtbij en ver weg, ondersteunen ze verschillende bijzondere projecten in Nederland.

In deze speciale aflevering van Met hart en ziel gaat Joanne Bijleveld op bezoek bij twee van deze projecten. Eén daarvan is StekUp een project dat onlangs nog de ‘Jongerenprijs Kerk en Wereld’ won. Deze sociale coöperatie in Nieuwegein ondersteunt migranten om ondernemer te worden. Zo mag Sameer gebruik maken van een professionele keuken in de kringloopwinkel van StekUp en is hij daar druk bezig zijn eigen bedrijf op te starten.

Met hart en ziel
Met hart en ziel

Verder neemt Joanne een kijkje bij Villa Vrede in de Utrechtse wijk Hoograven. Villa Vrede is een dagopvang voor ongedocumenteerden. Het doel wat zij voor ogen hebben, is mensen zonder verblijfstatus een plek te bieden voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. Het is een plek waar mensen simpelweg mogen zijn en waar je niet 'onzichtbaar' blijft.