Werk, tegen een daarbij passend salaris, is de hoogste vorm van meedoen in een inclusieve samenleving; een samenleving waarin altijd ruimte moet zijn voor ieders kwaliteit en talent. Daarom heeft KRO-NCRV, samen met de organisatie Onbeperkt aan de slag, op 26 april 2022 het initiatief genomen voor een middag vol speeddate-sessies voor mensen met een beperking om zo in contact te komen met potentiële werkgevers.

Speeddatesessies

Tijdens deze speeddatesessies gingen geïnteresseerden in gesprek met zo’n vijftien werkgevers uit profit- en non-profitsector: van NPO en internationaal cosmeticamerk Rituals tot de Rijksoverheid, een van de grootste werkgevers van ons land, en van telecombedrijf VodafoneZiggo tot financieel dienstverlener PwC.

Speeddate sessies
Speeddate sessies

Werkloosheid

De werkloosheid onder mensen met een beperking is nog altijd veel te hoog. In Nederland hebben 1,7 miljoen mensen een arbeidsbeperking. Hiervan kunnen vanwege hun beperking zo'n 600.000 mensen niet werken. Van de 1,1 miljoen mensen met een arbeidsbeperking die wél kunnen werken, heeft volgens het CBS bijna de helft geen baan.