Wist je dat de oude Grieken grote penissen haatten? De meeste goden worden afgebeeld met kleine genitaliën, niet zonder reden. De grootte van het geslachtsdeel betekent in verschillende tijden verschillende dingen, we leggen je uit hoe dat zit.

Wat zegt de grootte van je penis over je eigenschappen?

Heb je je wel eens afgevraagd waarom de genitaliën van Griekse mannen zo makkelijk te bedekken zijn met enkel een wijnblad? In de video van BBC Schotland wordt uitgelegd dat het een schoonheidsideaal schijnt te zijn van vroeger. Blijkbaar hielden de oude Grieken niet van grote geslachtsdelen. Dit zou komen omdat een grote fallus (Grieks voor penis) staat voor negatieve eigenschappen zoals lust, dwaasheid en lelijkheid...

Eeuwenoude prenten waar lelijke oude mannen op staan vertoonden vaak overmaats en komisch grote penissen. Volgens het filmpje van BBC Schotland benadrukt dit hoe afschrikwekkend, belachelijk en onbetrouwbaar de mannen zijn die grote geslachtsdelen hebben.

Zij werden altijd al tentoongesteld met kleine penissen

Ideaalbeeld
In het filmpje wordt uitgelegd dat kleine piemels staan voor gematigdheid, bescheidenheid, wijsheid en logica. Dit zijn eigenschappen die als zeer waardevol worden gezien en hierdoor de ‘ideale’ masculiene man symboliseren. “In die tijd was wijsheid heel erg sexy”, wordt er in het BBC filmpje gezegd. Goden, helden en atleten worden door deze reden van oudsher op die specifieke manier afgebeeld.

Heb je dit gezien?

Figuren uit de Griekse mythologie zoals Hercules en Zeus stonden symbool voor moed en kracht. Zij werden altijd al tentoongesteld met kleine penissen. De enige god die buiten deze ongeschreven regel valt is Priapus, de God van de vruchtbaarheid.

Body-image
“Hoeveel van onze eigen body-image, ofwel schoonheidsidealen zijn ons opgelegd door de maatschappij en door onze omgeving?”, wordt gevraagd in de video. Vandaag de dag worden er grappen gemaakt over mensen met een té kleine penis. De grootte van genitaliën zeggen niets over iemands eigenschappen. Het is een simpele mythe die in beide tijdperken niet kloppen.

De maker van het filmpje is benieuwd of de kijk op grote penissen ook negatief was aangezien de norm hoe kleiner hoe beter was. We zullen nooit weten wat de persoonlijke voorkeuren waren van de mensen uit die tijd. Maar wat we wel weten is dat de norm van ‘the big dick energy’ is ontstaat door alle porno die we kunnen zien en verder in de maatschappij constant te horen krijgen. Terwijl de maat van een penis niet zou uitmaken bij het genot die twee mensen ondervinden penetratie, legt BBC Schotland uit.