KRO-NCRV en NPO Zappelin lanceren Yoga mee met Roos, een nieuwe en interactieve YouTube-serie waarin jonge kinderen én hun ouders spelenderwijs kennismaken met yoga, mindfulness en meditatie. Vanaf zaterdag 8 mei vliegen jonge kinderen samen met kinderyogadocente Roos fictief de hele wereld over door verschillende yoga houdingen en ademhalingsspelletjes te doen. Niet alleen de kinderen komen in beweging, ook de ouders kunnen volop meedoen. 

Voor volwassenen is yoga en meditatie al een tijd populair, maar ook kinderen hebben baat bij een momentje mindfulness, aangezien ook zij steeds meer druk ervaren. KRO-NCRV en NPO Zappelin laat kinderen én hun ouders spelenderwijs kennismaken met yoga, mindfulness en meditatie.

Een belangrijke missie

Elke aflevering staat in het teken van een belangrijke missie. Zo gaan kinderen op zoek naar de verloren schat van de Farao of moeten ze Jelly de paarse kwal terugvinden. In tien minuten neemt Roos de kinderen mee op avontuur naar een ander land, waar plezier voorop staat. En naast de beweging die de kinderen krijgen, leren ze in Yoga mee met Roos ook ontspannen.

Onderweg komen ze langs belangrijke trekpleisters, zoals bijvoorbeeld de piramides in Egypte en de Eiffeltoren in Frankrijk. Dit interactieve avontuur wordt ondersteund met diverse yoga houdingen. “Kunnen de kinderen met het puntje van hun teen de piramide aanraken?” en “strek je net zo hoog uit als de Eiffeltoren”. In elke aflevering leren de kinderen spelenderwijs de basiselementen die bij yoga horen en worden er ademoefeningen gedaan. Natuurlijk worden ook de zintuigen geprikkeld. De asana’s (lichaamshoudingen) uit de yoga leer komen ook aan bod en er wordt afgesloten met een meditatie ter ontspanning.

Yoga mee met Roos, vanaf zaterdag 8 mei wekelijks om 16.00 uur bij KRO-NCRV op het YouTube kanaal van NPO Zappelin, op zappelin.nl en in de Zappelin app.