Vrijgezelle boeren Joost, Janine, Rob (van de kersen), Rob (van de witlof), Hans, Jouke, Hilda, Robert, Evert en Gerben werden eind augustus voorgesteld aan de kijker omdat zij op zoek zijn naar de liefde van hun leven want #liefdeisvooriedereen. En nu is het zover: in de uitzending van Boer zoekt vrouw van zondag 27 februari stapt Yvon Jaspers in haar auto om de liefdespost af te leveren bij de boeren. Ze liggen er al nachten wakker van: is er geschreven door mijn droomvrouw of -man? Van Terschelling naar Zuid-Limburg en van het westen van Brabant naar Friesland brengt Yvon bijna 900 brieven en pakketjes rond.

Hulptroepen zijn ingeschakeld, het lezen kan beginnen. Vleesveehouder Robert is behoorlijk nerveus als Yvon zijn erf oprijdt: “Ik ben blij je te zien. Normaal ben ik altijd vrolijk en uitgelaten, maar de laatste dagen... pfff… wat een spanning.” Friese koeienboer Jouke bij het lezen van zijn brieven: “Het is lang geleden dat ik bloosde”. En de 69-jarige paardenhouder Hans straalt van top tot teen als Yvon meer brieven komt brengen dan de tien die hij verwachtte: “Prachtig dat ik op mijn leeftijd nog lekker in de markt lig.” 

Yvon kijkt uit naar de afleveringen: “De boeren hebben me op alle fronten verrast. Dingen gedurfd die we niet voor mogelijk hielden, dingen gedaan die we nooit konden bedenken en er lijkt bij sommigen ook echt liefde te groeien. Verheug je, er komt heel veel moois aan!”

Webserie

De boeren horen ook van Yvon op welke wijze hun zoektocht naar de liefde wordt gevolgd: de vijf met de meeste brieven zijn de komende weken te zien op tv en de andere vijf in een webserie op boerzoektvrouw.nl. Op de site is wekelijks na afloop van het tv-programma een nieuwe aflevering van de webserie te zien.

Audiodescriptie

Nieuw dit jaar is dat Boer zoekt vrouw te volgen is met audiodescriptie zodat het programma ook toegankelijk is voor blinden en slechtzienden.