Over de hele wereld wemelt het van de krachtplekken: plaatsen die om hun bijzondere ligging, geschiedenis of symboliek een speciaal gevoel geven. We gaan er heen voor rust, bezinning en verbinding. Het Leylijn Labyrint Luttenberg is zo'n plek.

In Overijssel, vlakbij het dorpje Luttenberg, ligt het kleine natuurgebied De Luttenberg. Een gebied waar je tijdens het maken van een korte wandeling je kan verwonderen over de hoogteverschillen, de diversiteit van flora en fauna én de beslotenheid van het gebied.

Dit natuurgebied ligt op een leylijn. Dat zijn niet zichtbare, maar wel voelbare lijnen die geladen zijn met etherische energie. Deze lijnen lopen over de hele wereld en veel heiligdommen, grafheuvels, heilige bomen en kerken zijn op deze lijnen gebouwd.

Sinds 2021 ligt er in het natuurgebied een labyrint gebouwd van veldkeien: het Leylijn Labyrint Luttenberg. De stenen vormen samen een uniek patroon. Dit labyrint is bijzonder omdat het is aangelegd op een plek waar leylijnen elkaar kruisen: een krachtplaats.

'Wie door een labyrint loopt, begint aan een weg van verandering'

Gernot Candolini

Meer krachtplekken bezoeken?

Zin in morgen laat je kennis maken met de mooiste krachtplekken. Bezoek ook de Kroezeboom in Twente. 

De Kroezeboom in Twente

Nieuwe kracht

Een labyrint is een eeuwenoud symbool, dat al duizenden jaren wordt gebruikt in culturen over de hele wereld. Kenmerkend voor een labyrint is dat er altijd een pad via wendingen naar het centrum loopt en weer terug. Het lopen van een labyrint kan als metafoor voor je eigen levenspad worden gezien.

Op de weg naar het centrum van het labyrint overdenk je, in het centrum laat je datgene achter waar je afscheid van wil nemen en op de weg terug loop je met nieuwe kracht, moed en inzichten het labyrint weer uit.

Bezoek het labyrint

Wil je een bezoek brengen aan het labyrint? Begin je wandeling dan op buitenplaats 'Oud Luttenbergh'. Vanuit hier kun je de drie kilometer lange belevingsroute lopen, een educatieve wandelroute door bos en heide. Volg hierbij de gele pijlen van het wandelnetwerk en je komt vanzelf bij het labyrint terecht. 

Alles weten over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief!

keuringsdienst_van_waarde_2023_persfoto_groep_door_stijn_ghijsen.jpg