100 dingen week 1: +1 weggeef-challenge

In het KRO-NCRV programma 100 dingen gaan bekende Nederlandse gezinnen een maand lang leven met slechts 100 spullen per persoon. Wil jij ook ontspullen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe mee met de #KRONCRV100dingenchallenge!

Elke week lanceren we een nieuwe challenge, waarmee je op een laagdrempelige manier kunt onderzoeken welke waarde spullen voor je hebben. Deze week is dat de +1 weggeef-challenge!

Hoe doe je mee?

De challenge begint op maandag. Het is de bedoeling dat je dan één ding uitzoekt dat je niet meer gebruikt. Dit breng je naar de kringloopwinkel of geef je aan iemand die je kent die het goed kan gebruiken. Dinsdag kies je twee dingen, woensdag drie enzovoorts. Uiteindelijk heb je zondag 28 dingen weggegeven. Dat voelt goed!

Deze challenge is een variant op de Minimalism Game. Dit spel is bedacht door ‘The minimalists’. Hierbij daag je jezelf uit 30 dagen lang elke dag een extra ding weg te doen. Let op: het wordt steeds moeilijker! Aan het eind van de maand sta je voor lastige keuzes.

Hou je het liever bij één week, maar wil je wel meer uitdaging? Dan kun je er ook voor kiezen om elke dag het aantal spullen dat je weggeeft te verdubbelen: maandag 1 ding, dinsdag 2 dingen, woensdag 4 dingen, enzovoorts. Aan het eind van de week heb je dan 127 spullen weggegeven.

Deel je challenge en help mee!

Het goede gevoel wil je natuurlijk delen met je vrienden, familie en collega’s! Deel daarom een foto van je weggegeven spullen met de #KRONCRV100dingenchallenge en zet anderen in beweging hetzelfde te doen.

Tip

Om ervoor te zorgen dat je niet elke dag veel tijd kwijt bent aan deze challenge, kun je er ook voor kiezen om de spullen apart te leggen en aan het eind in één keer weg te geven. Zo spaar je tijd, maar geen spullen! 

'100 dingen' is een productie van I Care Producties, mede mogelijk gemaakt door Cordaid. Cordaid zet zich in voor een menswaardig bestaan voor iedereen, dichtbij en ver weg.