Weinig ruimte? Dit zijn 3 manieren om verticaal te tuinieren

Het is dé oplossing als je meer groen wil maar weinig ruimte hebt: verticaal tuinieren. Zo maak je optimaal gebruik van de hoogtemeters. Wij laten je drie manieren zien om jouw verticale tuintje op te bouwen. 

Tuinrek met potten 

Om een verticale tuin te creëren kun je een tuinrek aan de muur monteren, waar je vervolgens bloempotten aan hangt. Wil je een tuinrek tegen een stenen muur plaatsen? Check dan van tevoren goed of de muur niet hol is. Plaats je het tuinrek tegen een schutting, controleer dan ook eerst even of het hout dit aankan.

Tuinrek met planten op een balkon
Presentatie 12 straten groen

Vanaf zaterdag 2 september om 19.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1

12 straten groen

Bewoners uit twaalf verschillende gemeenten in Nederland steken hun handen uit de mouwen om hun straat met elkaar te vergroenen. 

Klik hier!

Ladder

Is de wand niet geschikt om iets aan op te hangen? Zet dan een ladder tegen de muur. Soms zijn de treden breed genoeg om er bloempotten op te zetten. Is dit niet het geval, hang dan hangplanten of speciale potten op aan de treden. 

Planten op een ladder

Pallet

Zet een oud pallet rechtop tegen de muur. Als je met latjes hout de onderkanten dicht timmert, ontstaan er bakjes die je kan vullen met aarde en planten. Wat ook kan, is hangplanten aan de randen van de pallet ophangen. Ideaal voor een kruidentuintje, want op de houten latjes kun je de kruidenplantjes labelen.  

Verticale tuin van pallets

Wil je meer weten over vergroenen, buitenleven en natuur?

Schrijf je dan in voor de Morgen kan groener nieuwsbrief

Slangenplant