Het is dé oplossing als je meer groen wil maar weinig ruimte hebt: verticaal tuinieren. Zo maak je optimaal gebruik van de hoogtemeters. Martin Stuger laat je in 12 stekkies groen drie manieren zien om jouw verticale tuintje op te bouwen. 

Kabels langs de muur

Tuinspecialist Martin Stuger spant hoge kabels langs de muren van een gevel. Hier plant hij blauwe regen tegenaan. De perkjes vult hij op met stevig leliegras. In deze video zie je hoe je Martin dat doet.

Klimplanten tegen gevel

Tuinrek met potten 

Om een verticale tuin te creëren kun je een tuinrek aan de muur monteren, waar je vervolgens bloempotten aan hangt. Wil je een tuinrek tegen een stenen muur plaatsen? Check dan van tevoren goed of de muur niet hol is. Plaats je het tuinrek tegen een schutting, controleer dan ook eerst even of het hout dit aankan. In deze video laat Martin zie hoe hij dit aanpakt.

Tuinrek met planten op een balkon

Kabels via het plafond

Martin spant kabels langs de muur en via het plafond. Hij boort wat gaten en installeert haakjes. Daar leidt hij de draden langs. De klimplanten groeien op den duur naar elkaar toe en over een paar maanden is zelfs het plafond groen. Bekijk de video om zelf aan de slag te kunnen.

Draden spannen

Wil je meer weten over vergroenen, buitenleven en natuur?

Schrijf je dan in voor de Morgen kan groener nieuwsbrief

Slangenplant