Petrus in het land gaat deze week langs bij de Goede Herderkerkgemeente in Apeldoorn, waar we aanhaken bij de Klimaatpelgrimstocht. 

In Apeldoorn worden we welkom geheten door dominee Annelies Jans. Als haar eerste gemeente voelde de Goede Herderkerk als ‘een warm bad van lieve mensen’. Een gemeente van ‘echte doeners, waarbij het draait om ontmoetingen en gemeenschap’. De Goede Herderkerk biedt sinds de eerste steenlegging in 1934 een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is.

Goede Herderkerk Apeldoorn
Annelies Jans

Annelies Jans neemt ons mee in haar verhaal over het zorgen voor de aarde en vertelt over het thema van deze week: Gewoon gaan! Ze benadrukt het belang van goed doen in het klein. In deze aflevering vragen we verschillende gemeenteleden hoe zij, ondanks alle negatieve berichten rondom het klimaat, tóch de moed erin houden. 

Een gemeente van echte doeners, waarbij het draait om ontmoetingen en gemeenschap.

Annelies Jans

Het thema van deze week is geïnspireerd door de oecumenische Klimaatpelgrimstocht. Zo'n dertig pelgrims lopen van Polen naar de Glasgow, waar eind deze maand de klimaattop zal plaatsvinden. Onderweg vragen de pelgrims aandacht voor het klimaat. Van 30 september tot en met 11 oktober komt de tocht door Nederland. 

Klimaatpelgrimstocht
Voorbereidingen klimaatpelgrimstocht

De gemeenteleden van de Protestantse Goede Herderkerk zetten zich op allerlei manieren in om de pelgrims een goed ontvangst te bieden. De één loopt een etappe mee, de ander verzocht een maaltijd en weer een ander biedt slaapplekken aan. 

Zoals altijd wordt Petrus in het land afgesloten met een bijzonder lied. Dit keer klinkt het lied Het zal zijn in het laatste ter tijden.