In een nieuwe Jacobine op 2 vraagt Jacobine Geel zich af: Het leven over een andere boeg gooien, hoe doe je dat?

Stoppen met drinken, een nieuwe baan zoeken, een mooie reis maken: Het nieuwe jaar is bij uitstek het moment waarop veel mensen zich afvragen of het niet eens tijd wordt om de bakens te verzetten. Want wie droomt er af en toe niet van om het totaal anders te gaan doen?

In een nieuwe Jacobine op 2 spreekt Jacobine Geel met drie mensen die die stap al eens hebben genomen, en hun koers hebben verlegd.

Sjors Fröhlich
Sjors Fröhlich
Martijn Cornet
Martijn Cornet

Zo spreekt Jacobine met Sjors Fröhlich, bij het grote publiek bekend als radiopresentator. Twee jaar geleden deed hij een verrassende stap: hij stapte op als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio en trad aan als burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden in Utrecht. 'Het was nu of nooit', zegt hij. Waar kwam deze keuze vandaan?

Ook te gast is Martijn Cornet, die als operazanger de hele wereld afreisde. Door de coronacrisis zag Cornet zijn inkomsten wegvallen. Noodgedwongen moest hij het over een andere boeg gooien; nu geeft hij les op de basisschool. ‘Ik heb het roer omgegooid, maar niet helemaal. Ik ben nog steeds muzikant en dat zal ik altijd blijven. Maar ik heb nu iets anders moois omarmd, en dat kan naast elkaar blijven bestaan.’ Wat heeft deze omwenteling hem gebracht?

Marinka Mulder
Marinka Mulder
Rikkert Zuiderveld
Rikkert Zuiderveld

Wethouder Marinka Mulder vertelt over haar opmerkelijke goede voornemen in een voor haar onbekende richting: zij besloot zich, zonder enige voorkennis, te verdiepen in de Bijbel. ‘Wat mij raakte is dat er nog zoveel wijsheid te putten valt uit iets waarvan ik dacht dat het niet meer relevant was.’ Hoe heeft dit goede voornemen haar leven verrijkt?

Rikkert Zuiderveld sluit deze Jacobine op 2 af met een gedicht over loslaten en een nieuwe koers.