Andermans rituelen én klusjes: zou jij 't doen?

Op vakantie in andermans huis. Inclusief rituelen, regels én dagelijkse taken. Hoe ervaren de deelnemers van Doe alsof je thuis bent het?

Zwemmen in de Amstel vanaf je eigen steiger

Elke ochtend staat Bart tussen 07.00 en 08.00 op om, na zijn dagelijkse ademhalingsoefeningen, een frisse duik te nemen in de Amstel. Voor hem dus dagelijkse koek, maar hoe gaan Dorenda en Arjen uit het Brabantse Bergeijk dit frisse ritueel ervaren?

Bekijk hier hoe Bart 's ochtends vroeg in de Amstel duikt:

Doe alsof je thuis bent
22 s

Elke ochtend neemt Bart een frisse duik in de Amstel.

Amsterdam, de grote stad

Dorenda en Arjen wisselen hun Tiny House in Bergeijk dus in voor de enorme watervilla van Bart. Niet alleen in de grote stad Amsterdam kijken ze hun ogen uit, ook in de watervilla weten ze niet waar ze moeten kijken.

Bekijk hier de ontdekkingen van Dorenda en Arjen in de watervilla:

Doe alsof je thuis bent
2 min 29 s

Dorenda en Arjen moeten wennen aan het stadse en luxe leven in Amsterdam. Ze kijken hun ogen uit in de watervilla van Bart

Een nachtelijk kippenavontuur

De Amsterdamse Bart en Linda zijn nogal gesteld op een goede nachtrust. In het Tiny House van Dorenda en Arjen staat dan wel een lekker bed, maar er is pas echt tijd voor slaap als de kippen veilig op stok zijn. Zaak dus voor de Bart en Linda om te zorgen dat de kippen veilig zijn.

Bekijk hier de nachtelijke avonturen van Bart en Linda:

Doe alsof je thuis bent
1 min 7 s

Anders dan hun luxe Amsterdamse leventje, moeten de handen in Bergeijk echt uit de mouwen. Voordat ze kunnen gaan slapen moeten ze ervoor zorgen dat de kippen veilig in hun hok zitten.

Deze fragmenten komen uit aflevering 4 van Doe alsof je thuis bent.

Kijk hier de hele aflevering terug

Meer samenleven?

Wij bundelen voor jou de mooiste verhalen van mooie mensen in een mooie samenleving.

Ik ben benieuwd