Tussen 1 en 5 januari 2024 werd alweer het derde seizoen van Boeddha in de polder uitgezonden. In Boeddha in de polder gaat presentator Joris Linssen langs bij bijzondere gasten met inspirerende verhalen over leven, hoop, liefde en spiritualiteit.

Eeuwenoude wijsheden

De nieuwe afleveringen van Boeddha in de polder zitten weer vol inspirerende mensen die eeuwenoude wijsheden inzetten om een crisis om te buigen naar een waardevolle levensles. Levenslessen waar we veel kracht uit kunnen putten, zeker in deze tijd van zorgen over klimaatverandering, (sekse)ongelijkheid, gebrek aan veiligheid, armoede en oorlog. 

Belangrijke levensvragen

Joris gaat op zoek naar antwoorden obelangrijke levensvragen zoals: hoe voeden we de nieuwe generatie op? Hoe zorgen we beter voor de aarde? Hoe kan seksualiteit ons energie geven? Hoe word ik weerbaarder? En wat betekent identiteit eigenlijk? En in elke aflevering ervaart hij ook zelf hoe spiritualiteit en zingeving kunnen helpen.

Mentale weerbaarheid

Dit is wat je in de komende afleveringen onder andere gaat zien: voormalig Commando Speciale Operaties Dai Carter leert Joris hoe je mentaal weerbaarder wordt door jezelf eerst fysiek op de proef te stellenEn bij acteur Romano Haynes gaat hij op vaderschapscursus waar hij vaders leert kennen die kwetsbaar durven te zijn in de opvoeding hun kinderen.

Boeddha in de polder - Joris Linssen
Boeddha in de polder - Joris Linssen

Seksuele energie

Ook gaat Joris samen met Tao-meester Reinoud Eleveld oefeningen leren om zijn seksuele energie om te zetten in levenskracht. En DJ Isis laat Joris beats horen en dansbewegingen ervaren om gezonder te worden. 

Bosbaden en klankschalen

Joris gaat op bezoek bij theater- en documentairemaker Adelheid Roosen die via theater helpt tegenstellingen tussen mensen te verzachten en vooroordelen om te buigen. Verder neemt hij een heilzaam bosbad, trillen klankschalen door zijn lijf en wordt zijn hersenactiviteit gemeten tijdens het mediteren. Ook stapt hij in een vrouwencirkel, maakt hij contact met Moeder Aarde in een zweethut en stroomt hij over van liefde na een tantrasessie in de Tunnel of Love. 

Kijk naar Boeddha in de polder

Kijk alle afleveringen van Boeddha in de polder terug via NPO Start.

Boeddha in de polder - Joris Linssen