Nieuw programma Burgerzaken toont het reilen en zeilen in het gemeentehuis

Dinsdag 21 februari start ons nieuwe zesdelige televisieprogramma Burgerzaken. In het gemeentehuis van vijf Nederlandse gemeenten worden hardwerkende ambtenaren gevolgd in de belangrijke rol die zij hebben bij alle kleine en grote gebeurtenissen in een mensenleven.

In de gemeenten Den Haag, Rozendaal, Den Bosch, Oudewater en Leiden zijn zij iedere dag weer getuige van de mooie, verdrietige en veelal herkenbare verhalen van de bezoekers. Van mensen die een ID of rijbewijs komen ophalen, een baby komen aangeven, elkaar het ja-woord geven of juist hun huwelijk ontbinden. Burgerzaken geeft een unieke kijk op het dagelijkse leven en de sleutelmomenten in een mensenleven.
 

Nathalie emigreert, maar moet haar kinderen achterlaten

In Burgerzaken wordt onder anderen Nathalie gevolgd als ze zich in het Stadhuis van Den Haag uitschrijft uit Nederland. Nathalie emigreert naar Curaçao om dichter bij haar moeder, die in Venezuela woont, te kunnen zijn. Maar daarvoor moet ze wel een offer brengen, ze laat haar kinderen achter in Nederland. Nathalie komt uit een expat familie en is zelf ook op jonge leeftijd in Nederland gebleven terwijl haar ouders weer verder trokken naar een ander land. 

Burgerzaken
Nathalie en haar zoon

Bruidspaar Lucia en Roy leerde elkaar kennen via een karaoke-app

Lucia en Roy trouwen in het stadhuis van Den Haag. Ze hebben elkaar leren kennen via een karaoke-app waarbij ze met allerlei mensen uit de wereld liedjes zingen. Lucia heeft scoliose aan haar rug en is daarom periodes aan huis gekluisterd. Ze droomden van een sprookjeshuwelijk op een droomlocatie met veel gasten maar toen overleed heel plotseling de moeder van Lucia. Daarom besluiten ze het klein te houden en in klein gezelschap op het stadhuis te trouwen.

Adri werd bestolen tijdens een vakantie

In gemeente Den Bosch meldt Adri zich op de afdeling Burgerzaken. Adri heeft autisme en krijgt steun van zijn moeder Tineke bij het aanvragen van een nieuw brommerrijbewijs. Hij is bestolen tijdens een vakantie in Frankrijk en was flink van slag, gelukkig steunt Tineke hem door dik en dun. Met zijn nieuwe rijbewijs kan Adri eindelijk weer op bezoek bij zijn vrienden.

Burgerzaken

KRO-NCRV’s Burgerzaken is vanaf dinsdag 21 februari om 21.05 uur te zien op NPO 1 en op NPO Start/Plus. Na elke uitzending lees je hier hoe het met de deelnemers gaat.

Burgerzaken