Misschien ken je ons fantastische online programma nog niet, maar laat me van de gelegenheid gebruik maken om je meer te vertellen over Spot On. Hét programma voor en door vrouwen. 

Tot nu toe zaten we veilig op ons eigen eiland in het M-gebouw en ook online hebben we onze eigen bubbel. Daar brengen we in 2021 verandering in. 

Bij Spot On schuiven wekelijks diverse vrouwen in die onze kijkers inspireren, empoweren en entertainen. Online zie je veelal content voorbij komen die vooral dat laatste doet. Bij Spot On zoeken we echter de verdieping op. We interviewen onze gasten voor onze YouTubevideo’s, maar willen ook graag dat je ze beter leert kennen door middel van de extra content op KRO-NCRV en Instagram.

O, wat een jaar! 

2020 was voor veel mensen een bewogen jaar. Bij Spot On hebben we vooral veel moeten schakelen om elke week video’s te kunnen publiceren. Tijdens de eerste lockdown was het vooral heel lastig. Gelukkig konden we dankzij de trouwe achterban die we inmiddels hebben opgebouwd video’s blijven maken. We vroegen de ‘Spot On Squad’ gewoon om zelf de camera erbij te pakken en hun leven tijdens de Grote Lockdown te filmen. Dat gaf een uniek kijkje in het leven van diverse vrouwen tijdens de eerste periode van de Coronapandemie. 

Halverwege het jaar hebben we - met de RIVM-maatregelen in achtgenoten - de Spot On studio zodanig aangepast dat we weer konden beginnen met ons reguliere programma. Wat een verademing was dat! Spannend ook wel, maar we made it work.

Inmiddels zitten we in de tweede lockdown en moeten we wederom gebruik maken van onze creatieve skills. Dankzij het grote doorzettingsvermogen van mijn team, de intrinsieke motivatie en de lol de we samen hebben - ja, zelfs op afstand - hebben we het weer klaar weten te spelen. 

Blik op vooruit

Nu kijk ik vooruit naar 2021 en wat dat jaar ons brengen zal. Te veel plannen doe ik niet. Wat ik wel doe: beide schouders eronder en knallen. Het afgelopen jaar heeft veel uitdagingen met zich meegebracht, maar het heeft mij ook laten zien dat we met ons kleine en fijne Spot On team kunnen aanpassen waar nodig. Dat belooft volgens mij alle goeds voor het nieuwe jaar. 

In mijn volgende column: waarom het zo belangrijk is vrouwen aan het woord te laten, zowel voor als achter de schermen. 

Vond je dit een interessant verhaal?

Wij bundelen voor jou nog meer interessante en mooie verhalen, tips en video's over inclusiviteit.