Het is de bedoeling dat dit neusmasker onder een standaard mondmasker wordt gedragen. Het idee is dat je op deze manier kan eten en drinken terwijl je jezelf beschermt tegen het coronavirus. Op die manier is je neus nog wel bedekt wanneer je wilt gaan eten.

headerM-koskmask

Het masker is gelanceerd in Zuid-Korea. Deze zogenoemde 'Kosk' is een masker dat alléén over de neus gedragen kan worden. De naam is een samenstelling van 'ko', het Koreaanse woord voor neus, en 'mask'. 

'Dit is gewoon pure domheid'

Er zijn online veel reacties gekomen op dit neusmasker. Veel mensen zien er namelijk het nut niet van in, aangezien je mond niet is bedekt. Een Twittergebruiker reageerde: "Dit is niet anders dan wanneer iemand zijn mondmasker onder zijn neus draagt." Een ander tweet "Een masker op je neus zetten tijdens het eten is meer dan oncomfortabel." Daarnaast zijn er ook reacties als: "Dit is gewoon pure domheid" en "De wereld is helemaal gek geworden."

screenshot eten

When love is in the air but food is your priority #kosk #koskmask #memesdaily pic.twitter.com/Nbq4QV3Hwb

— Khushboo (@Khushboo291_) February 3, 2022

Het is een vreemd idee, maar beter dan niets

Heeft het neusmasker wel zin?

Uit sommige onderzoeken blijkt dat het coronavirus makkelijker via de neus het lichaam binnendringt dan via de mond. Het neusmasker heeft tijdens het eten dus wel effect. "Maar het zal niet zoveel verschillen met het helemaal niet dragen van een masker", vertelt Catherine Bennett, professor epidemiologie aan het Institute for Health Transformation van Deakin University in Australië. "Het is een vreemd idee, maar beter dan niets", voegt ze eraan toe. 

Schrijf je hier in voor M's nieuwsbrief!