Dit zie je in februari bij KRO-NCRV!

De eerste maand van 2021 is alweer voorbij, tijd dus voor een update van al het moois in februari. Van kunst en muziek tot aan dierlijk vet in je wasverzachter. Wij zetten het voor je op een rijtje. 

Keuringsdienst van Waarde

Mosselen - 4 februari

De Keuringsdienst vaart mee met een mosselvisser en neemt de mossel onder de loep. Alle mosselverwerkers zitten in Zeeland. Ze gaan langs bij een verwerker die ze een nat pakhuis op de Oosterschelde laat zien. Wat geeft de mossel nou zo'n bijzondere smaak? Topchef Syrco Bakker maakt een simpel maar lekker gerecht met de mossel voor de Keuringsdienst.

Wasverzachter - 11 februari

De Keuringsdienst werd getipt door een kijker dat er dierlijk vet zou zitten in wasverzachter. Hoe kan dit? En vooral waarom? Het blijkt dat vet hét middel is om je was zacht te maken. De verslaggevers doen onderzoek naar de wereld van slachtafval en bekijken de onbegrijpelijke ingrediëntenlijsten. Ze komen erachter dat vet niet het enige opmerkelijke ingrediënt is dat je was zacht doet aanvoelen en laat ruiken naar bloemetjes...

Ruud de Wild in atelier

Ingelijst - 22 februari

Ruud combineert zijn passies muziek en kunst in zijn nieuwe programma Ingelijst. Hij interviewt verschillende lijsttrekkers om zo hun levenslied te ontdekken. Hij kiest een passend nummer en maakt een schilderij dat zijn hoofdpersoon typeert. Hij ontvangt zijn gasten in zijn atelier in Amsterdam waar hij op zoek gaat naar hun drijfveren en ambities. Aan welke muziek kleven mooie of minder mooie herinneringen? Wat is het effect van muziek op de lijsttrekker? Staat er onder werktijd muziek op of is het alleen ter ontspanning? En wat vindt de politici van zijn gemaakte kunstwerk?

Ingelijst, elke werkdag van 22 februari tot 5 maart op NPO 1. 

Adventskalender
Boswachter Evert en Marieke. Foto: Sheena Schouwink

Binnenstebuiten viert feest! 

Eind februari wordt de 1000e aflevering van Binnenstebuiten uitgezonden. En jij mag bepalen wat daar in komt. Je mag stemmen op je drie favoriete afleveringen. Van deze drie afleveringen maakt Binnenstebuiten speciaal een nieuwe. 

Ik wil stemmen

1000e aflevering Binnenstebuiten, zaterdag 27 februari om 18.40 uur op NPO 2. 

Teun van de Keuken voor berg afval

De vuilnisman - 28 februari

Journalist Teun van de Keuken duikt in de wereld van ons afval. Alleen al in Nederland wordt er rond de 60 miljard kilo aan afval per jaar geproduceerd. Maar waar blijft dit allemaal? Producenten, vuilverwerkers en overheden hebben het altijd over recycling, maar klopt dit eigenlijk wel? In zes afleveringen brengt Teun de smerige kant van onze consumptiemaatschappij aan het licht. 

 

Wil je meer groene verhalen?

Wij bundelen voor jou interessante tips, verhalen en video's over duurzaamheid. 

Ik ben benieuwd