Dit zijn de twaalf deelnemers die in KRO-NCRV’s Nieuwe Boeren één maand lang leven zonder luxe en ‘back to basics’ gaan op een boerderij. 

Één maand moeten de twaalf kandidaten overleven op een zelfvoorzienende boerderij. Zonder elektriciteit, zonder internet en zonder stromend water. Ze moeten hun handen uit de mouwen steken om de dieren en het land dagelijks te onderhouden. En dat is knap lastig zonder boerenverstand. Wie kan het beste samenwerken en de boerderij levende houden? Wie weet zich te onderscheiden en het langst in het spel te blijven?

We stellen ze aan je voor:

Akaash (28): “Ik heb totaal geen verstand van het boerenleven”

Nieuwe Boeren Akaash

Akaash is een snelle accountmanager die leeft voor targets en een mooie uitdaging niet uit de weg gaat. Ook in zijn vrije tijd als thaibokser verlegt hij dagelijks zijn grenzen.

Bram (30): “Ik weet dat melk uit de koe komt, maar daar houdt mijn kennis ook wel op”

Nieuwe Boeren Bram

Normaal vliegt Bram als steward over de hele wereld. En thuis geniet hij optimaal van alle gemakken van de grote stad waar hij woont. Even ergens wat eten, een drankje doen met vrienden in een nieuw café.

Claire (53): ‘’Het is me op het lijf geschreven: koken, klussen en samenwerken.’’

Nieuwe Boeren Claire

Claire woont normaal op het Noord-Franse platteland waar ze haar eigen huis bouwt. Het is haar droom om ooit helemaal zelfvoorzienend te leven en met haar deelname aan Nieuwe Boeren wil ze inspiratie en ervaring opdoen.

Dennis (24): “Ik wil mezelf en de mensen om me heen bewijzen dat ik veel meer in huis heb"

Nieuwe Boeren Dennis

Meubelmaker, BBQ-master, dierverzorger, oud-havenarbeider, verkoper. De Rotterdamse Dennis is van alle markten thuis. Hij is een snelle leerling met een vlotte babbel en vastbesloten het ver te schoppen in Nieuwe Boeren.

Francoise (33): ‘’Ik wil laten zien dat een niet doorsnee Nederlandse prima op een boerderij kan leven"

Nieuwe Boeren Francoise

Stoer, sterk en met een duidelijke mening. Francoise weet wat ze wil en heeft een hekel aan opgeven. Haar lange gelakte nagels mogen best eens vies worden wat haar betreft.

Jethro (40): "Ik wil het einde halen"

Nieuwe Boeren Jethro

Kok Jethro staat het liefst de hele dag in de keuken. Hij kent alle ingrediënten en weet hoe ze smaken. Nu wil hij wel eens weten waar ze vandaan komen.

Jos (54): "We zullen zien of mijn kennis echt zo goed is als ik denk"

Nieuwe Boeren Jos

Jos is een boerenzoon voor wie het leven op de boerderij geen geheimen kent. Hij draait zijn hand niet om voor een weiland omploegen of een hek maken. Maar een boerderij run je niet in je eentje. “Ik doe mee om de samenwerking en tegelijk de competitie aan te gaan. Zonder internet, dus eigen kennis van de natuur."

Nathalie (45): Ik riep altijd dat ik mij prima zou redden als boerin"

Nieuwe Boeren Nathalie

Nathalie draaide jarenlang rondjes op de schaatsbaan als topsporter en dacht vaak aan haar Friese oma die boerin was. Zijn de genen van haar beppe doorgegeven?

Romy (23): ’Ik wil aan andere jonge vrouwen laten zien dat je ook kan leven met een beetje minder"

Nieuwe Boeren Romy

Met maar liefst 90.000 volgers weet Romy alles van TikTok. Als ‘professioneel fladderaar’ houdt ze niet van stilzitten en wil ze alles proberen. Het lijkt haar een heerlijk vooruitzicht om even compleet los te komen van alle likes op social media waar ze dagelijks mee bezig is.

Sabine (26): "Dit is een 'once in a lifetime' ervaring!"

Nieuwe Boeren Sabine

In Zweden werkt Sabine op een paardenranch en bestierde ze daar ook de keuken. Ze heeft een grote liefde voor de natuur en ze ziet niet op tegen hard werken, vies worden en bij dag en dauw opstaan.

Thijs (25): "Ik ben de oudste van 10, dus gewend om te koken voor grote groepen"

Nieuwe Boeren Thijs

Thijs groeide in een gezin met tien kinderen op tussen de Zeeuwse boerderijen en studeert tegenwoordig diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Komt zijn kennis voor de dieren hem in Nieuwe Boeren goed van pas?

Yvonne (58): ’Ik zie dit als dé kans om mijn droom waar te maken "

Nieuwe Boeren Yvonne

Ze is opgegroeid in Amsterdam en woont nu een rijtjeshuis in een drukke wijk, maar Yvonne is een natuurmens. Is Nieuwe Boeren voor haar de droom die nu eindelijk werkelijkheid wordt? Is Nieuwe Boeren voor haar de droom die nu eindelijk werkelijkheid wordt? 

Nieuwe Boeren, op vrijdag 1 januari om 21.30 uur op NPO 1 en vervolgens vanaf donderdag 7 januari wekelijks om 20.30 uur op NPO 1