Drie nominaties voor de journalistieke prijs De Tegel

De Tegel is een journalistieke prijs waar je thuis mee kunt komen. Er zijn drie uitstekende KRO-NCRV producties genomineerd.

De Tegel is een Nederlandse prijs voor journalistiek die sinds 2006 wordt uitgereikt. Je kunt tot 7 mei stemmen en de uitslag is op 10 mei.

Nu stemmen

De nominaties 

De Straat Die Niet Meer Bestaat: de Joden Houttuinen

De digitale wandeling door 'De Straat Die Niet Meer Bestaat: de Joden Houttuinen' van Pointer. Een online productie over een Amsterdamse sloppenwijk waar tijdens de tweede wereldoorlog negen Joodse woningen werden onteigend.

Dood aan de grens

Dood aan de grens, het onderzoek naar de dood van Muhammed Gulzar is genomineerd in de categorie buitenland. Samen met Lighthouse Reports, Forensic Architecture, Der Spiegel,  Bellingcat en Sky News maakte Pointer een reconstructie van het schietincident aan de Turks-Griekse grens, waarbij een Pakistaanse immigrant om het leven kwam. 

Flot!

Flot! is genomineerd voor De Tegel in de categorie audio/podcast. In de vierdelige podcast Flot! volgen Margriet Vroomans en onderzoeksjournalist Benjamin de Bruijn het spoor van de Nederlandse componist Marius Flothuis, en zijn verbazingwekkende levensverhaal vóór, tijdens en ná de Tweede Wereldoorlog. 

Stem op jouw favoriet

Breng tot vrijdag 7 mei je stem uit op 'De Straat Die Niet Meer Bestaat: de Joden Houttuinen' van Pointer, 'Dood aan de grens' van Pointer of 'Flot!' in de categorie audio/podcast. 

Stem