Een feest van hoop in Bergen

Petrus is deze zaterdag voor Pinksteren op bezoek in de prachtige Ruïnekerk, waar de Protestantse Gemeente van Bergen op zondag bij elkaar komt.

Op nog geen zeven kilometer vanaf de zee ligt Bergen. Het dorp telt een kleine 30 duizend inwoners en staat sinds 1900 bekend als een kunstenaarsdorp dat veel schilders, architecten en schrijvers aantrekt. De kerkelijke gemeente bestaat uit muzikale, kunstzinnige mensen, daarom presenteert de kerk zichzelf ook als het culturele podium in de regio.

Het thema van de aflevering is ‘Feest van Hoop’. Predikant Engele Wijnsma deelt zijn gedachten over dit thema met ons. Hoe geeft deze gemeente handen en voeten aan de hoop van Pinksteren?

Kinderkerk Bergen
Kinderkerk Bergen
Brandweer Bergen
Brandweerauto in Bergen

De gemeente in

Ook zien we de kinderkerk, die heel lang heeft stilgelegen, maar nu voor het eerst weer op pad gaat. De kinderen nemen een bezoekje aan de brandweerkazerne om het verhaal van Pinksteren te verduidelijken.

Muziek maken in de Taverne
Zingen in de Taverne
Cafe de Taverne
Cafe de Taverne

En we kijken mee met Gerrie Moot. Zij organiseert Nederlandstalige meezingmiddagen in café de Taverne om op een leuke manier statushouders te helpen met het leren van de Nederlandse taal.

Komende zaterdag op televisie!

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan naar Petrus in het land. Zaterdag 22 mei om 17.10 bij de KRO-NCRV.