Een nieuw t(e)huis

In de laatste aflevering van Mensenwerk maken we kennis met Anneke Manuel-Vink (89), die dankbaar is voor haar huisarts die haar hielp met het vinden van een geschikt verzorgingshuis. 

Anneke gaat op bezoek bij haar huisarts Giuseppe Di Giulio. Dankzij Giuseppe woont de 89-jarige Anneke momenteel in een fijn verzorgingshuis in Helmond. Tijdens een thuisconsult merkte de huisarts dat het voor Anneke en haar man Richard te veel moeite kostte om zelfstandig in hun woning te blijven wonen.

Di Giulio organiseerde speciale consulten met hun dierbaren en wist Anneke ervan te overtuigen om te verhuizen naar een verzorgingshuis. Tot op de dag van vandaag is ze hem hier nog dankbaar voor en beschreef dit in een brief.

Anneke Manuel-Vink

"Geachte Di Giulio,

Mijn gezin en ik willen u heel graag bedanken voor al hetgeen u voor ons heeft gedaan. In al die jaren die achter mij liggen, is er veel gebeurd. Ook tijdens het leven van mijn man heeft u ons altijd goed terzijde gestaan, met heel weinig woorden, maar met kordaat optreden. Daar ben ik u zeer erkentelijk voor, maar weet niet goed het in woorden uit te drukken. 

Ook met het verlies van mijn man heeft u meteen de goede beslissing genomen. Richard heeft vier omleidingen, darmkanker, operaties, diabetes, etc. Ik ook: hartklachten, borstkanker, reuma, operaties, etc. U maakte zich meer zorgen over ons dan dat wij het inzagen. Dat siert u als mens.

U dacht ons samen een goede oude dag te bezorgen, maar de corona gooide roet in het eten. Wij hebben slechts een half jaar samen mogen genieten. Ik weet dat u dat heel erg heeft gevonden.

Veel aandacht heeft u ons gegeven en gezorgd dat wij bij dit zorgcentrum Savant konden komen met een optimale verzorging voor ons beiden. Daarvoor wil ik u met heel mijn hart dank zeggen en ben er trots op één van uw patiënten te mogen zijn en hoop het nog lang te mogen blijven. 

Met vriendelijke groet verblijf ik,

Anneke Manuel-Vink"