Na een hoop spannende afleveringen en strijdende kandidaten komt de finaleweek steeds een stukje dichterbij. De vijfde week van De slimste mens zit erop. Deze week maakte een bijzonder gast zijn debuut: Erik van Looy.

Erik van Looy 

Erik van Looy is al bijna 20 jaar presentator van De slimste mens België, ook wel De Slimste Mens ter Wereld. Deze week zat hij als kandidaat in de studio in plaats van als presentator. Hij deed al een keer mee aan De slimste mens in België, maar hij ging er daar niet met de winst vandoor. Misschien maakt hij in Nederland dan een kans? Volgens Erik was het tijd om nog een keer mee te doen aan de quiz. 

Keanu Reeves

Naast presentator is Erik ook regisseur. Zo belandde hij in de wondere wereld van Hollywood en bekende acteurs. Hij sprak zelfs een aantal keer af met de bekende Canadese acteur Keanu Reeves voor een etentje. Wat gebeurde er tijdens die ontmoeting?

Mindfulness

Tegenwoordig is deze vorm van meditatie erg populair: mindfulness. Wat vindt Maarten hiervan?

De slimste mens is dit seizoen van maandag tot en met donderdag om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. 

De slimste mens app

Ook jij kunt jouw kennis testen met de vernieuwde De slimste mens app. Speel tegen je vrienden, onbekende slimmeriken of test jouw kennis in het singleplayerspel! 

De slimste mens - Maarten van Rossem en Philip Freriks

De Slimste Podcast

Elke donderdagavond staat er een nieuwe aflevering klaar van De Slimste Podcast aan het eind van een spetterende De slimste mens-week. Beluister hier de nieuwste aflevering.

De slimste podcast - De slimste mens

Lees ook