Hij won het programma Op zoek naar Joseph, speelde in vele andere theaterproducties en won verschillende prijzen. Daarnaast speelde hij Jezus in de musical Jesus Christ Superstar. En dit jaar speelt hij Jezus in The Passion. Tijd om nader kennis te maken met… Freek Bartels!

Leeftijd: 34 jaar
Functie: Zanger, acteur en presentator
Rol in The Passion: Jezus

“Wat me het meeste aanspreekt in The Passion, is dat het met name gaat over vergevingsgezindheid. Dat slaat zo op deze tijd. We horen vaak: wees lief voor elkaar. Maar dat vindt men heel ingewikkeld.”

Het Paasverhaal
Als kind ging Pasen voor Freek lang over het zoeken naar paaseitjes. Ik kan me wel een paar keer herinneren dat ik naar de kerk ben gegaan, maar ik ben niet gelovig opgevoed. Ik was me niet heel bewust van het verhaal. Totdat ik de film Jesus Christ Superstar zag. Dat was mijn eerste kennismaking met het verhaal. Ik vond het fascinerend,” vertelt Freek.

De rol van Jezus
Later zou hij zelfs de rol van Jezus in de musical Jesus Christ Superstar vertolken. En 1 april in The Passion doet hij dat weer. “Jezus is in mijn optiek een uniek persoon, omdat hij niet over anderen wil oordelen. Dat oordeelloze van Jezus, vind ik prachtig. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen.”