Voor een groot gezin eten verzorgen is een hele klus. Hoe zorg je ervoor dat het menu gevarieerd is en dat de kinderen vitamines binnenkrijgen? De familie Zeldenrust uit Een huis vol neemt ons mee in hoe het dagmenu er bij hen uitziet. 

Ontbijt

De familie Zeldenrust is ontzettend druk in de ochtend met zo'n groot gezin. De ouders vinden het wel belangrijk dat de kinderen met z'n allen aan tafel zitten. Jozua: 'Dat hebben wij beiden vanuit huis meegekregen en dat wilden we ook zo met de kinderen doen.' De kinderen eten vaak een boterham met zoet beleg zoals jam of chocopasta en drinken daar een kop melk of thee bij. 

In het broodtrommeltje naar school krijgen alle kinderen fruit of een stukje groente zoals komkommer of paprika mee.

Lunch

Voor de lunch eet het gezin een boterham met iets hartigs zoals kaas of worst. Daarbij drinken zij graag een kop melk of thee. Als de kinderen nog trek hebben, krijgen ze een crackertje.

Als tussendoortje krijgen de kinderen een rijstwafel of een stukje peperkoek. En als ze thuiskomen van school krijgen ze vaak een koekje. 

Jozua Jantina Zeldenrust Een huis vol

Teamwork

In huize Zeldenrust werkt het stel echt samen als team. Zo maak Jozua vaak het avondeten en verzorgt Jantina het gezin van allerlei zoete baksels. Zo kunnen ze op elkaar bouwen in de keuken. Is Jozua een keer niet thuis? Geen zorgen, hij maakt vaak dubbele porties zo hebben ze vanavond iets lekkers op tafel, maar staat er ook een bak eten klaar in de diepvries voor de hectische dagen. 

Avondeten 

Jantina: 'Hollandse pot is altijd goed voor de kinderen, maar Jozua en ik experimenteren graag met andere keukens.' Wat betreft het avondeten is het eten wat de pot schaft. Jozua: 'Eet je het niet op? Dan krijg je ook geen toetje.' Een gerecht wat het gezin vaak maakt is vlinderpasta met roomkaas, spinazie en spekjes. Jantina: 'Dat staat vaak binnen een kwartier op tafel.'

'Hollandse pot is altijd goed voor de kinderen, maar Jozua en ik experimenteren graag met andere keukens.'

Jantina Zeldenrust

Meer weten over eten?

Schrijf je dan in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

ramon brugman aandacht voor eten nieuwsbrief onze boerderij