Voor een groot gezin eten verzorgen is een hele klus. Hoe zorg je ervoor dat het menu gevarieerd is en dat er geen eten verloren gaat? De familie Jelies uit Een huis vol neemt ons mee in hoe het dagmenu er bij hen uitziet. 

Ontbijt

Voor het ontbijt houdt de familie het graag simpel en eten ze een boterham van volkorenbrood met kaas of ander beleg. Als ze zin hebben in iets anders gaat de familie voor een bordje havermoutpap. Moeder Janneke: 'De kinderen vinden dat heerlijk met wat honing'. 

Lunch

Ook voor de lunch grijpt de familie graag naar een boterham. Janneke: 'Lekker met een gekookt of gebakken eitje erbij'. Woensdagmiddag is altijd een speciaal moment, dan komen de kinderen vroeg uit school en krijgen ze wat lekkers. Janneke: 'Ik maak dan zelf pannenkoeken of poffertjes. Soms halen we ook een zak patat'.

Tussendoortjes

Als tussendoortjes krijgen de kinderen: kaasstengels, zoutstengels, fruit of een koekje. Vader Johan: 'Meloen is erg populair hier'. Daarnaast zijn de kinderen dol op thee. Janneke: 'Rooibosthee is erg populair hier in huis'. Johan: 'Wel met echte honing, geen suiker'. Janneke vult aan: 'De kinderen willen vaak honing in plaats van suiker. Daar vragen ze ook naar in de thee, maar ook in de havermoutpap hebben ze het liefst honing'.

Avondeten 

Janneke: 'De kinderen zijn dol op broccolischotel, maar dat doe ik niet in de oven maar in de pan. Met lekker veel broccoli en gehakt, heerlijk!'.

'De kinderen zijn dol op broccolischotel, met lekker veel broccoli en gehakt, heerlijk!'

Meer weten over eten?

Schrijf je dan in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

ramon brugman gijs staverman lekkere track gijs 2.4