2 minuten leestijd

Een huis vol eten: Cudoghams vegetarische kerstmenu

Voor familie Cudogham is hun vegetarische kerstmenu belangrijk. Cynthia vertelt dat ieder gezin op z’n eigen manier kan zorgen voor duurzaamheid. “Wij hebben veel kinderen, dat is niet heel duurzaam. Wel letten we op waterverbruik, reizen, voeding, niet te veel lichtjes in huis en duurzame cadeaus.” Lees hier tips om duurzaam de feestdagen te vieren.  

Cudoghams vegetarische kerstmenu

De Cudoghams eten geen vlees. 'Dat is voor ons een vorm van duurzaamheid.' Misschien vind je het idee om zonder vlees de feestdagen te vieren lastig. Toch bestaan er een hoop lekkere én vegetarische (traditionele) kerstgerechten. Hier het vegetarische kerstmenu van de Cudoghams ter inspiratie!

 • Vegetarische Wellington 
  De oorspronkelijke Wellington is met vlees, maar die van familie Cudogham niet. Cynthia vult het bladerdeeg met paddenstoelen. De paddenstoelen smaken heerlijk en hebben een vleesachtige structuur. Op internet staan veel recepten van dit alternatief.  

 • Geroosterde bloemkool met tahini en granaatappelpitjes
  Eén van de favoriete gerechten van Cynthia: geroosterde bloemkool. Hierbij doet ze de tahini en granaatappelpitjes. Ze vult dit aan met zeekraal en olijfjes.  

 • Gourmetten zonder vlees?
  Bij gourmetten denk je misschien in eerste instantie aan vlees. Ook hier kan je vlees makkelijk vervangen. Oesterzwammen vindt Cynthia heerlijk bij de gourmet. 'En wat de kinderen het liefst hebben bij een gourmet: vegetarische shoarma met flatbread en humus.'

 • Kaasfondue
  Niet veganistisch, maar wel vegetarisch! Cynthia vult de kaasfondue aan met goed brood en verse groenten.

Ontspannen in de keuken

Geen ster in de keuken? Geen stress. “Om een beetje ontspannen in de keuken te staan, moet je het niet te moeilijk maken voor jezelf. Vraag jezelf af: wat kan ík doen? Zoek gerechten die er feestelijk uit zien, maar met weinig voorbereidingstijd- en ingrediënten.”   

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Eerlijker eten.

lekkere track gijs staverman ramon brugman oliebollen