Iedereen een thuis

Niemand kan zonder thuis. Want dát is de basis voor een menswaardig bestaan. Heb jij een kamer over in huis? Dan kun je het verschil maken voor één van de duizenden statushouders die wachten op een woning, voor een jongere die net op eigen benen gaat staan of voor één van de vele economisch daklozen in ons land. Kansfonds is mede initiatiefnemer van Kamers met Aandacht en Onder de Pannen. Wil je meehelpen? 

Kamers met Aandacht 

Jasper woonde op een plek waar hij zich niet meer thuis voelde. Doordat hij 18 jaar oud was had jeugdzorg geen zorgplicht meer over hem. Zo werd hij dakloos. Door het initiatief Kamers met Aandacht kreeg Jasper onderdak aangeboden door Helenus en Schenly uit Amsterdam. Jasper zegt hierover: ‘’Ik denk dat als ik vergelijk met hoe ik hier kwam en hoe ik hier ben weggegaan dat ik veel meer liefde ken en een veilige haven.’’ Bekijk hieronder hoe de dakloze Japser een nieuw thuis vindt.

Onder de Pannen

Als Cloud er mentaal helemaal doorheen zit, omdat ze van bed naar bed moet gaan opent Paula haar huis voor haar. Zodat Cloud nu weer de rust en stabiliteit vindt om te werken aan haar toekomst. In de video hieronder zie je hoe het Cloud vergaat in haar nieuwe onderkomen.