Wie zei dat carpaccio alleen op de traditionele manier kon? Met deze heerlijke lichte knolselderij carpaccio wakker je jouw smaakpalet aan en breng je frisheid op de tafel. Lees hier het recept van de seizoensgroente.
Knolselderij carpaccio
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden: keukenmachine of mandoline + citruspers
Ingrediƫnten
- 1 knolselderij
- 1,5 l groentebouillon
- 2 perssinaasappels
- 2 tl mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 bos munt
- 60 g hazelnoten
- 1 blok feta
- Snuf zout en peper
Aan de slag!
1. Zet een pan met de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook. Snijd de knolselderij met behulp van een mandoline of met de rasp in een keukenmachine in flinterdunne plakken. Blancheer de plakken knolselderij in drie minuten tijd en giet dan af.
2. Maak de sinaasappel-mosterddressing. Pers je de sinaasappels uit en meng het sap met de mosterd en de olijfolie. Voeg naar smaak een snuf zout en peper toe.
3. Snijd de hazelnoten in grof en rooster een paar minuten in de pan, totdat de nootjes lichtbruin zijn.
4. Ris de takken munt en scheur de grote blaadjes doormidden.
5. Verdeel de knolselderij over vier borden en leg erop een kwart van de feta. Lepel de sinaasappel-mosterddressing eroverheen en verdeel de hazelnoten en de munt op alle borden. Tijd om te eten!