Het hoge woord is eruit: KRO-NCRV doet The Passion 2021! Het muzikale paasevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Vertrouwd, maar ook vernieuwd.

Bij uitstek past The Passion bij KRO-NCRV. Het verhaal vormt de basis van hoe KRO-NCRV in het leven staat. Al 2000 jaar brengt het mensen samen en juist in de tijden waarin we nu leven vol onzekerheden en uitdagingen krijgt het nog meer waarde voor de samenleving. Het gaat over hoop, over onvoorwaardelijke liefde voor de ander en geloof in de toekomst. Alle kijkers moeten zich in The Passion 2021 kunnen herkennen: in het verhaal, in de muziek en in de cast. Precies de zaken waar de omroep voor staat en dat nemen ze mee in de basis van het maken van programma's.

We geven een kleine teaser van The Passion 2021.

Vertrouwd en vernieuwd 

“Wij geloven dat dit universele verhaal over de liefde voor de ander betekenis heeft voor alle Nederlanders”, aldus Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV. “De afgelopen editie die in het teken stond van de onzekerheid in corona-tijden, benadrukte dat Nederland behoefte heeft aan verbinding, hoop en inspiratie die dit paasevenement biedt. Daarom wil KRO-NCRV The Passion voortzetten, met steun van de Protestantse Kerk in Nederland."

Krachtig en betekenisvol 

Jurjen de Groot, directeur Protestantse Kerk in Nederland: “The Passion brengt het paasverhaal over het leven en de opstanding van Jezus dichtbij miljoenen Nederlanders. Het is een modern jaarlijks ritueel geworden waarbij velen stilstaan bij waar het echt om draait in het leven. Wij zijn verheugd dat de KRO-NCRV dit krachtige verhaal blijft vertellen en dragen er graag aan bij om The Passion van betekenis te laten zijn."

The Passion beleeft in 2021 haar elfde editie. In voorgaande jaren was het paasspektakel te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort. Medio oktober wordt bekendgemaakt welke stad in 2021 The Passion mag ontvangen. The Passion is een productie van MediaWater en wordt gemaakt met steun van de Protestantse Kerk in Nederland en het Kansfonds.  

The Passion, donderdag 1 april om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1