Op 5 mei vieren we in Nederland de vrijheid. Voor velen is dit een reden om feest te vieren, maar het is ook belangrijk om stil te staan bij het feit dat vrijheid in andere delen van de wereld niet vanzelfsprekend is. Als eerbetoon aan de waarde van vrijheid hebben ze als Lekkere Track gekozen voor Freedom van Wham.

Ramon met baklava
baklava lekkere track gijs staverman

Baklava 

Gijs en Ramon hebben besloten om deze week baklava te maken, aangezien het een lekkernij is die vaak gegeten wordt in het Midden-Oosten - waar vrijheid niet overal een zekerheid is.

Baklava bestaat gebruikelijk uit laagjes filodeeg, dat op bladerdeeg lijkt, gevuld met gemalen stukjes noot. Doorgaans is dit walnoot of pistache, maar soms ook amandel. Er zijn allerlei varianten waarbij onder andere kaneel, kardemom en kruidnagel toegevoegd kunnen worden. Het geheel wordt, na het bakken, doordrenkt met een zoete siroop van suiker of met honing. Het is heerlijk als dessert, of bij de thee.

Lees het recept

Op de website van BinnensteBuiten verzamelen we alle recepten van Lekkere Track. Zie hier hoe je zelf deze baklava maakt.

Baklava
lekkere track croissant

Meer van Lekkere track

Ik wil meer weten

Wil je meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten.

Yvon Jaspers